Deň ako bez korony

Som zodpovedný človek. Či už voči sebe, alebo svojim blízkym. A aj kvôli tomu sa chodím pravidelne testovať. V stredu mal začať „veľký kontrolný deň“ a na poštu, do banky, lekárne či natankovať sa bez negatívneho antigénového testu nikto nedostanete. Košice patria do červeného okresu.

27.01.2021 13:40
testovanie Covid 19 Šamorín sms Foto: ,
Výsledok negatívneho testu formou SMS.
debata (45)

Negatívny test som mala potvrdený sms v mobile. Bol síce zo soboty, ale povinnosť som si splnila. Prvá cesta viedla na poštu. Vstúpiť môžu maximálne traja ľudia. Práve vychádza pani z Pošty 3.

„Máte so sebou výsledok testu, chceli ho vidieť,“ pýtam sa. „Áno mám a nechceli…“ Vzápätí iná pani poprosí ďalšieho stojaceho, aby jej podal list, lebo ona na testovaní nebola. Mohla ho podať aj sama. V potravinách test netreba, ale pracovník SBS dohliada na dezinfekciu.

Na Festivalovom námestí je všetko, čo potrebujem. Vojdem do VÚB, opýtam sa čo potrebujem a dostanem odpoveď. Nikto odo mňa test nechce. Vedľa banky je BENU lekáreň. Zdravotníci odporúčajú vitamín D. „Chcete 60 alebo 120 tabliet?“ pýta sa lekárnička. „Stačí 60,“ odpoviem, poďakujem, zaplatím a odchádzam. Až potom si uvedomím, že som si nedezinfikovala ruky a ani tam odo mňa nič nepožadovali.

Tak už len natankovať. Slovnaftka je hneď vedľa. Dotankujem svoje autíčko a idem platiť. Pani si ma ani poriadne nevšimne. Chvíľu čakám. „Ktorý stojan?“ „Trojka…“ Zaplatím cez terminál a odchádzam. Hlavne, že ma mali všade skontrolovať.

Nedá mi, a idem si preveriť neďalekú pobočku Sociálnej poisťovne. Pán stojí pred dverami: „Ak máte nejaké tlačivo, tu je schránka. Nie, do vnútra nemôžete. Púšťame len telefonicky objednaných klientov a musia mať test.“ Aspoň niečo… Dopravný servis v autorádiu upozorňuje, že na Zelenom dvore, kde je koniec okresu, polícia kontroluje vodičov.V meste som ich nevidela. Ďakujem pán premiér, užila som si výhody a verím, že nejaký britský klon vírusu mi cez rúško neprešiel.

© Autorské práva vyhradené

45 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #koronavírus