Požiar v košickej nemocnici: Covid pacient zrejme fajčil v posteli

V nedeľu v košickej nemocnici vznikol na lôžku pacienta s ochorením COVID-19 požiar. Zamestnanci Univerzitnej nemocncie L. Pasteura ho uhasili svojpomocne, ešte pred príchodom hasičov.

08.02.2021 16:06 , aktualizované: 16:51
debata (77)

„V nedeľu okolo 19. hodiny zasahovala jednotka z hasičskej stanice na Požiarnickej ulici v Košiciach, na 6. podlaží v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura na Rastislavovej ulici. Predpokladaná príčina požiaru je manipulácia s otvoreným ohňom,“ povedal Tomáš Berzétei, riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

Podľa našich informácií mal pacient v posteli fajčiť.

„Pri požiari sa zranil jeden pacient, ktorý bol hospitalizovaný na danom lôžku. Išlo o popáleninu predlaktia, pacient je stabilizovaný, umiestnený na jednotke intenzívnej starostlivosti. Je sledovaný, realizujú sa uňho vyšetrenia, a je mu poskytovaná zdravotná starostlivosť vzhľadom k jeho ochoreniu, aj aktuálnemu zdravotnému stavu,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Monika Krišková.

Zdravotnícky personál riešil situáciu okamžite, ako vznikla. Zamestnanci aj ďalší pacient na lôžku v izbe boli evakuovaní. „Nedošlo k veľkým škodám, ide len o lôžko a úpravu miestnosti, v ktorej požiar vznikol, škody momentálne vyčísľuje technické a právne oddelenie nemocnice,“ dodala hovorkyňa.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin poškodzovania cudzej veci a prečin všeobecného ohrozenia, pričom udalosť dôkladne zadokumentovala. „Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku požiaru, ako aj rozsah spôsobených škôd je predmetom vyšetrovania,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

© Autorské práva vyhradené

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Fakultná nemocnica L. Pasteura