V rómskej osade v Sačurove potvrdili ďalších 85 prípadov covidu, ostáva uzavretá

V uzavretej rómskej osade v obci Sačurov v okrese Vranov nad Topľou vo štvrtok otestovali 298 ľudí, covid odhalili u 85 z nich. Povedal to starosta Peter Barát s tým, že osada zatiaľ zostáva zatvorená.

11.02.2021 17:30
Sačurov / Rómska osoba / Rómovia / Róm / Foto:
Vojaci a policajti hliadkujú pred rómskou osadou v obci Sačurov 4. februára 2021
debata (11)

„Možnosť antigénového testovania nevyužili všetci z osady. Zhruba 15 až 20 z tých, ktorí prišli, absolvovali aj PCR testy. Vzorky putovali na rozbor, aby sa zistilo, o aký kmeň nového kovonavírusu ide,“ povedal.

Osada, v ktorej žije približne 750 ľudí podľa neho zatiaľ zostáva uzavretá. O ďalšom postupe sa rozhodne na piatkovom (12. 2.) zasadnutí krízového štábu.

„Uvidíme, či niektorým, ktorí boli pozitívne testovaní už predtým, karanténa skončí. Situácia v osade je zatiaľ pokojná, uvidíme dokedy, keďže zrejme bude zatvorená aj budúci týždeň,“ dodal starosta.

O uzatvorení osady rozhodol okresný krízový štáb 3. februára na základe toho, že sa v nej potvrdila pozitivita na covid u 113 spomedzi 414 otestovaných osôb.

Vojaci a policajti hliadkujú pred rómskou... Foto: TASR
Sačurov / Rómska osoba / Rómovia / Róm / Vojaci a policajti hliadkujú pred rómskou osadou v obci Sačurov 4. februára 2021
11 debata chyba