V Prešove od utorka zatvárajú dve školy

Viacero tried v štyroch základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov zatvorili. Dve ďalšie základné školy budú od utorka zatvorené úplne.

15.02.2021 18:28
škola žiak prešov Foto: ,
Maturant s ochranným rúškom prichádza do školy pri obnovení prezenčného vyučovania na Gymnáziu Jána Adama Raymana v Prešove 9. februára 2021.
debata

Do základných škôl v Prešove nastúpilo v pondelok spolu 2 584 žiakov 1. stupňa z celkového počtu 3 269. Do materských škôl rodičia doniesli 1 582 detí z celkového počtu 2 499. Od minulého piatku sú zatvorené tri triedy prvého stupňa na ZŠ Šrobárova.

Od pondelka zatvorili po jednej triede aj základné školy Československej armády a Lesnícka. Najviac, až 6 tried, zatvorila ZŠ Matice Slovenskej. Od utorka budú kompletne zatvorené ZŠ Bajkalská a ZŠ Prostějovská. Vo všetkých prípadoch je dôvodom výskyt ochorenia COVID-19, ktoré sa potvrdilo medzi zamestnancami aj žiakmi.

Uvedené triedy a školy zostanú zatvorené do konca februára 2021. Prešovské školy hlásili v pondelok aj výpadok pedagógov, ktorí nenastúpili do práce z dôvodu reakcie na očkovanie proti ochoreniu COVID-19.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #školy #Prešov #koronavírus