Dráma v Kežmarku: Muž zabil svojich rodičov a mal rukojemníčku

V Kežmarku v jednom z nákupných centier zasahovali v stredu všetky záchranné zložky vrátane kukláčov. Dôvodom bola rukojemnícka dráma. Skončila sa pred druhou hodinou nadránom vo štvrtok, muž aj rukojemníčka prežili.

17.02.2021 22:37 , aktualizované: 18.02.2021 10:08
debata (235)
Rukojemnícka dráma v Kežmarku
Na snímke rukojemníčku vynášajú zadným vchodom...
+7Rukojemnícka dráma v Kežmarku

„Niečo po pol druhej v noci polícia páchateľa zadržala. Rukojemníčku odviezli do nemocnice, ľudia hovorili, že nemala nejaké vážne zranenie,“ povedal pre Pravdu čitateľ, ktorý bol prítomný pri obchodnom centre v čase rukojemníckej drá­my.

Podľa informácií Pravdy mal 41-ročný muž zabiť svojich rodičov a pustiť plyn v bytovom dome. Privolaní hasiči podľa našich informácií následne našli na mieste dve mŕtve telá. Nateraz nie je známy motív konania útočníka. Podľa viacerých zdrojov sa ale s rodičmi často hádal.

Video
Autor: Richard Kolenčík

Muž po zavraždení rodičov odišiel a v svojom besnení pokračoval v asi 200-metrov vzdialenom nákupnom centre Tesco, kde sa ozbrojený nožom zabarikádoval a ako rukojemníčku držal 40-ročnú ženu, predavačku. Túto informáciu Pravde potvrdili zamestnanci nákupného centra a aj návštevníci. Podľa našich informácií sa muž s rukojemníčkou pohyboval a polícia tak mala sťaženú pozíciu.

Video
Autor: Prvé video: Richard Kolenčík. Druhé video: Richard Rozar.

Policajti po prijatí oznámenia o incidente evakuovali celý obchodný dom. Používatelia, ktorí v čase incidentu nakupovali, na sociálnych sieťach vo viacerých skupinách uviedli, že policajti ich „zrazu začali vyháňať von“.

Video
Autor: Richard Rozar

Ďalšie informácie nebolo podľa polície možné zverejniť, nakoľko existuje obava, že útočník sleduje sociálne siete.

Vo štvrtok ráno polícia spresnila, že muž rukojemníčku ohrozoval nožom a žiadal splnenie svojich požiadaviek. Nie je však známe, čo presne požadoval.

Na mieste boli okrem množstva policajtov všetky záchranné zložky vrátane špeciálnej jednotky a vyjednávacieho tímu, potvrdil Pravde hovorca krajského policajného riaditeľstva v Prešove Daniel Džobaník.

Mužovi za tieto skutky hrozí až doživotný trest odňatia slobody.

Prípad vyšetruje krajská kriminálka v Prešove.

© Autorské práva vyhradené

235 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #kežmarok #rukojemnícka dráma