Požiar strechy školy na Palisádach sa hasičom podarilo zlikvidovať

Požiar, ktorý v pondelok predpoludním vznikol na streche súkromnej školy na bratislavských Palisádach, sa podarilo zlikvidovať. Informovali o tom z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

15.03.2021 12:01 , aktualizované: 16:21
požiar škola palisády hasiči Foto: ,
Hasiči zasahujú pri požiari strechy základnej školy na Palisádach v Bratislave. 15. marca 2021.
debata (2)

„Hasičom sa požiar strechy školy na Palisádach podarilo úplne zlikvidovať. Momentálne vykonávajú záverečnú obhliadku požiariska a po zbalení všetkých vecných prostriedkov odídu na svoje základne,“ priblížil HaZZ.

VIDEO: Požiar v Deutsche Schule v Bratislave.

Video

Priestory školy, na streche ktorej vznikol požiar, si dočasne prenajíma Deutsche Schule Bratislava (DSB), a to až do doby, kým nebude dokončená jej vlastná budova na Bárdošovej ulici. Požiar vznikol pri rekonštrukčných prácach. Deti aj personál školy boli ešte pred príchodom hasičov evakuovaní do náhradnej budovy na Panenskej ulici.

Hasiči zasahujú pri požiari strechy základnej...
Hasiči zasahujú pri požiari strechy základnej...
+3Hasiči zasahujú pri požiari strechy základnej...

Vedenie školy sa v tejto situácii poďakovalo za pomoc nielen hasičom, ale aj ministrovi školstva Branislavovi Gröhlingovi (SaS) a starostke Starého Mesta Zuzane Aufrichtovej. „Obaja prišli s ponukou pomôcť nájsť náhradné priestory pre čo najskoršie obnovenie vyučovacieho procesu. Ich pomoc si v tejto náročnej situácii mimoriadne vážime,“ skonštatoval Peter Kršák, predseda Predstavenstva DSB.

Požiar strechy budovy, v ktorej dočasne sídli škôlka a základná škola, vypukol pred 11.00 h. „Pri požiari bolo evakuovaných 87 detí a 21 vychovávateľov z MŠ a 109 študentov a 29 učiteľov zo ZŠ,“ spresnili z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ.

Na mieste zasahovali hasiči z celej Bratislavy. V okolí budovy usmerňuje dopravu polícia, dočasne bola prerušená trolejbusová doprava v blízkosti horiaceho objektu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar