Poistencom Dôvery poskytnú v košickej univerzitnej nemocnici len neodkladnú starostlivosť

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice bude poistencom súkromnej zdravotnej poisťovne Dôvera od apríla poskytovať len neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Nemocnica sa totiž nedohodla s poisťovňou na pokračovaní zmluvného vzťahu. Informoval o tom PR špecialista poisťovne Matej Štepianský.

31.03.2021 14:35
Univerzitná nemocnica L. Pasteura Foto:
debata

„To znamená, že UNLP bezplatne poskytne našim poistencom všetku potrebnú zdravotnú starostlivosť v prípade úrazu, akútnych zdravotných ťažkostí alebo akútneho zhoršenia zdravotného stavu,“ povedal Štepianský. Dôvera deklarovala, že zdravotnú starostlivosť pre poistencov zabezpečí v ďalších nemocniciach na území Košíc a v okolí.

„Všetkých našich poistencov, ktorí mali naplánovanú liečbu v UNLP Košice, budeme postupne telefonicky a emailom informovať, ako majú postupovať,“ avizoval Štepianský. Pripomenul, že UNLP z dôvodu pandemických opatrení pracuje prevažne v režime poskytovania neodkladnej zdravotnej starostlivosti, plánované hospitalizácie a liečba sú poskytované v redukovanom režime.

Dôvera s nemocnicou naďalej rokuje. „Mrzí nás táto situácia, UNLP ako jediná nemocnica na Slovensku odmietla našu ponuku, ktorú sme jej predostreli. Rovnakú ponuku, v súlade so štátnym rozpočtom, akceptovali všetky ostatné nemocnice na Slovensku,“ doplnil Štepianský.

Poukázal tiež na to, že UNLP odmietla aj ponuku na zrušenie všetkých finančných limitov, ktoré sa týkajú rozsahu a objemu poskytovanej zdravotnej starostlivosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Poisťovňa Dôvera #Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura