Košičania mali už štvrtý koncert pod balkónmi

Veľkonočný pondelok strávili obyvatelia najväčšej mestskej časti Košice–Západ zábavou. Mestská časť Terasa, ako ju v Košiciach každý volá, pre nich zorganizovala už štvrtú sériu koncertov pod balkónmi.

06.04.2021 09:41
debata

VIDEO: Koncert pod oknami v Košiciach – Peter Bič Project.

Video

„Keď nemôžeme my chodiť za muzikou, pozvali sme opäť muzikantov k blokom. Teším sa, že aspoň takto im môžeme spríjemniť veľkonočné sviatky,“ povedal starosta mestskej časti Marcel Vrchota. Na Petzvalovej ulici a v parku na Humenskej ulici vystúpila popová formácia Peter Bič Project so špeciálnym hosťom, spevákom rusínskych ľudových piesní Štefanom Štecom.

Koncert pod balkónmi v Košiciach

Peter Bič Project so špeciálnym hosťom, spevákom rusínskych ľudových piesní Štefanom Štecom.

Fotogaléria
Na Petzvalovej ulici a v parku na Humenskej...
Na Petzvalovej ulici a v parku na Humenskej...
+3Na Petzvalovej ulici a v parku na Humenskej...

Na prvom koncerte sa zúčastnili desiatky Košičanov a mnohí ho sledovali priamo z okien svojho bytu. Diváci, ale aj účinkujúci sa tejto možnosti kultúrneho vyžitia veľmi tešili. „Už dávno sme nič také nevideli a ani nepočuli. Kvôli pandémii sú všetky podujatia zrušené. Preto sme sa sem prišli pozrieť a neľutujeme,“ hovorí Michaela, ktorá na koncert vytiahla aj svoju mamku. „Už som zaočkovaná prvou dávkou vakcíny, takže sa až tak nebojím. Napriek tomu si dávame pozor a ako vidím, všetci ľudia sú disciplinovaní a sú tu s respirátormi. Koncert ma veľmi príjemne prekvapil,“ povedala s úsmevom mama Ľudmila.

Miesto konania si Terasania vyberali na sociálnej sieti. V hre bolo sedem lokalít a do hlasovania sa zapojilo 1 200 fanúšikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice