Okolie miesta, kde zavraždili Daniela Tupého, zrevitalizujú za takmer 450-tisíc eur

Hlavné mesto zrevitalizuje okolie Pamätníka obetiam extrémizmu na Tyršovom nábreží v Bratislave za takmer 450-tisíc eur.

13.05.2021 16:38
prezidentka Tupý vražda uctenie pamiatka Foto: ,
Prezidentka Zuzana Čaputová si 4. novembra 2020 na pamätníku na Tyršovom nábreží v Bratislave uctila pamiatku 21-ročného Daniela Tupého, od ktorého vraždy vlani uplynulo 15 rokov.
debata (5)

Vyplýva to z oznámenia vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO), v ktorom mesto hľadá zhotoviteľa stavebných prác. „Predmetom zákazky je rekonštrukcia verejného priestranstva v okolí pamätníka vrátane spevnených plôch, výsadby novej zelene, vybudovanie verejného osvetlenia vrátane elektrickej prípojky a závlahového systému," uvádza sa v oznámení ÚVO. Predpokladaná hodnota zákazky je 444 133 eur bez DPH a lehota na predkladanie ponúk do verejnej súťaže je do 1. júna. Magistrát sa bude uchádzať o refundáciu rozpočtu z európskych fondov.

Roman Luknár Čítajte viac Roman Luknár: Som farba na palete

Pamätník obetiam extrémizmu vznikol neďaleko miesta, kde 4. novembra 2005 zavraždili študenta Daniela Tupého. „Dnes pamätník obkolesuje neupravená asfaltová plocha, často obklopená parkujúcimi autami. Hlavné mesto sa pustilo do revitalizácie priestoru, plánuje zredukovať parkovanie a spevnené plochy v okolí pamätníka nahradiť zelenými plochami,“ uviedlo mesto vlani v novembri, pri príležitosti predstavenia projektu revitalizácie s tým, že namiesto nepriepustných povrchov pribudnú veľké plochy trávnika, nové stromy, pešie ťahy, osvetlenie a mobiliár. „Vďaka týmto zmenám dostane pamätník opätovne pietny charakter,“ doplnil magistrát.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Tupý #pamätník obetiam extrémizmu