Komárňan v Košiciach vykradol lekáreň, po čine ho chytili

V utorok v noci sa do lekárne v košickej mestskej časti Sever vlámal neznámy páchateľ. Keď policajti prehľadávali okolie, všimli si podozrivého človeka.

19.05.2021 17:14
debata

"Keď podozrivá osoba zbadala policajtov, dala sa na útek. Pohotovostná motorizovaná jednotka ju podľa stôp, ktoré pri úteku nechávala v tráve, a hluku, ktorý vydávala, prenasledovali. Osoba navyše počas toho, ako utekala, stratila aj svoje osobné doklady,“ opísala udalosť hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová.

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej jednotky obsadili ulice a okolie domu, do ktorého podozrivý vbehol. Páchateľ bol voči policajtom agresívny a nereagoval na výzvy. Keď ho spacifikovali, eskortovali ho na obvodné oddelenie.

Muž mal pri sebe tašku s hotovosťou, nevedel však vysvetliť, odkiaľ peniaze má. Ukázalo sa, že z lekárne si odniesol trezor. Ten policajti našli odhodený na dvore rodinného domu, okolo ktorého páchateľ utekal.

Ukázalo sa, že lekáreň vykradol 36-ročný mužz Komárna, ktorý bol v minulosti viackrát trestaný. Vyšetrovateľ ho obvinil z krádeže a žiada jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #Košice