V Bratislave zrazil vlak dve maloleté dievčatá

Vlak zrazil dve maloleté dievčatá v Devínskej Novej Vsi. K udalosti malo dôjsť v utorok popoludní. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Vlaková doprava bola zastavená obojsmerne.

01.06.2021 16:23 , aktualizované: 17:06
debata (35)

„Nad jedným z obchodných domov v Devínskej Novej Vsi zrazil vlak dve maloleté dievčatá. Na miesto sa okamžite dostavili všetky záchranné zložky,“ informuje polícia. V súčasnosti sú podľa jej slov na mieste vykonávané všetky neodkladné a neopakovateľné úkony. „Bližšie informácie nie je možné nateraz poskytnúť,“ dodala polícia s tým, že okolnosti zrážky vyšetruje.

Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti upozorňuje na prerušenú dopravu v tomto úseku. Cestujúcim odporúča použiť mestskú hromadnú dopravu z bratislavskej Hlavnej stanice do Devínskej Novej Vsi.

Hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Ria Feik Achbergerová potvrdila, že k zrážke malo dôjsť krátko pred treťou hodinou popoludní na trati Devínska Nová Ves – Lamač. „Podľa informácií, ktoré zatiaľ máme, vlak zachytil dve 13-ročné dievčatá,“ uviedla s tým, že jedno z nich podľahlo zraneniam na mieste a druhé previezla do nemocnice rýchla zdravotná pomoc.

Achbergerová dodala, že vzhľadom na prebiehajúce úkony nebudú úsekom ešte minimálne dve hodiny premávať vlaky.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová pre TASR potvrdila zásah záchranárov, ktorí boli privolaní k dvom zrazeným deťom. „Žiaľ, zachrániť sa podarilo iba jedno z nich. Vzhľadom na citlivosť prípadu a fakt, že ide o maloleté osoby, viac informácií neposkytneme,“ dodala.

35 debata chyba