Košice žijú Virvarom

Košice až do nedele pozývajú na IX. ročník festivalu Virvar – Dni bábkového divadla a hier pre rodiny. Organizuje ho Občianske združenie pri Bábkovom divadle v Košiciach v spolupráci s Bábkovým divadlom v Košiciach a kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja.

05.06.2021 08:30
debata

VIDEO: V Košiciach je s Virvarom veselo.

Video

Čo najviac divadelných predstavení i sprievodných podujatí si diváci kvôli väčšej bezpečnosti užijú v exteriéri, najmä pred budovou Štátneho divadla v Košiciach, na Dominikánskom námestí v objekte Kasárne/Kulturpark, ale aj v Bábkovom divadle na Alžbetinej ulici.

Na festivale sa predstaví až osem slovenských divadiel: Divadlo Zábavka zo Senca, Divadlo na hojdačke zo Žiliny, Divadlo Dvor zázrakov z Nitry, Nové divadlo z Nitry, Divadlo SpozaVoza z Trnavy, prešovské Babadlo a Bábkové divadlo Žilina. Priestor však dostanú aj mladí začínajúci umelci.

Košický Virvar
Košický Virvar
+6Košický Virvar

Deti poteší aj osvedčený zabávač, žonglér a komik Tomáš Truchan, ktorý sa v rámci festivalu predstaví na niekoľkých miestach. Nechýbajú ani veselí flašinetári. V sobotu od 13. hodiny sa uskutoční aj obľúbený sprievod mestom s bábkami a maskami. Na Moste virvarových úsmevov, ktorý je už niekoľko rokov súčasťou festivalu, zas ponúkajú klienti z domovov sociálnych služieb pestrú paletu vlastnoručne vyrobených dekoračných predmetov.

Organizátori kvôli Covid semaforu musia limitovať počet divákov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj