Maloletého Mária, ktorého strhol prúd Váhu, našli bez známok života

Polícia ukončila pátranie po 13-ročnom Máriovi, ktorého v pondelok popoludní pri kúpaní strhol prúd rieky Váh pri obci Šúrovce v okrese Trnava. Chlapca našli bez známok života pátrači z letky ministerstva vnútra asi sedem kilometrov od nešťastnej udalosti v lokalite Šintavské Bane.

07.06.2021 23:03 , aktualizované: 08.06.2021 12:35
Šúrovce / Váh / Foto:
Rieka Váh v katastri obce Šúrovce
debata (2)

Mário odišiel v pondelok popoludní z domu na bicykli s tým, že ide s kamarátom na zmrzlinu. Namiesto toho sa však išiel kúpať do Váhu. Krátko po 17:00 ho údajne strhol prúd rieky.

Kamaráti zalarmovali okoloidúceho muža, ihneď volali na tiesňovú linku. Po chlapcovi pátrali až do tmy policajti, hasiči aj dobrovoľníci. Dnes ráno pátranie pokračovalo.

„Polícia apeluje na rodičov maloletých detí, aby ich v žiadnom prípade nenechávali bez dozoru v blízkosti vodných zdrojov, nádrží a riek. Prúd vody je nestabilný a každý deň môže byť situácia na vode iná. Preto žiadame ľudí, aby mysleli najmä na svoju bezpečnosť a poučili deti, aby samé nevchádzali do vody,“ uviedla v súvislosti s tragickým prípadom hovorkyňa trnavskej polície Mária Linkešová.

Susedia rodiny iniciovali vyhlásenie finančnej zbierky na pomoc Máriovej rodine.

13-ročný Mário, ktorý v pondelok okolo 17.... Foto: Facebook (Polícia SR)
Pátranie / Šúrovce / 13-ročný Mário, ktorý v pondelok okolo 17. hodiny skočil do rieky Váh pri obci Šúrovce, časti Varov Šúr, v okrese Trnava.
2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #utopenie #Váh