Vodičov na vjazde do Bratislavy čaká cez leto skúška nervov

Bratislavu od pondelka zasiahlo dopravné obmedzenie na mimoriadne exponovanom mieste. Na diaľnici D2 v smere do hlavného mesta od Stupavy medzi Lamačom a tunelom Sitina je k dispozícii len jeden jazdný pruh. Obmedzenie potrvá do konca letných prázdnin. Informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

20.06.2021 21:58 , aktualizované: 21.06.2021 18:47
opatrenia obmedzenie pohyb koronavírus Veľká noc Foto: ,
Dopravné kolóny na diaľnici D2.
debata (7)

Zlá dopravná situácia na tomto úseku sa potvrdila hneď v prvý deň obmedzenia. Počas rannej špičky vodiči v tomto úseku čakali v 1,5 až dvojhodinových kolónach. Preplnené boli aj obchádzkové trasy.

Následne sa v tomto úseku poobede zrazil kamión s osobným autom. Diaľnica je v smere do hlavného mesta preto neprejazdná. Informoval o tom Hasičský a záchranný zbor (HaZZ).

Nehodu hasičom nahlásili krátko pred 17.00 h. Auto narazilo do kamióna zozadu. „Hasiči sa momentálne snažia vyslobodiť zakliesneného vodiča z vozidla, ktoré sa nachádza pod návesom kamióna,“ uviedol HaZZ. Na mieste podľa hasičov zasahuje vrtuľník leteckej záchrannej zdravotnej služby.

Policajti upozorňujú, že D2 je neprejazdná a odklon dopravy je vedený na úrovni bratislavskej Devínskej Novej Vsi v smere na Volkswagen. Premávku na mieste usmerňujú dopravní policajti. „Vodičov v tejto súvislosti vyzývame, aby pri prejazde týmto úsekom zvýšili svoju pozornosť,“ priblížila polícia.

Oprava diaľničného mosta

„Od pondelka rána (21. 6.) do konca prázdnin bude z dôvodu opravy diaľničného mosta zmena organizácie dopravy na diaľnici D2 –Lamač. V smere z Malaciek do Bratislavy bude premávka vedená iba v jednom jazdnom pruhu, z Bratislavy na Malacky v dvoch jazdných pruhoch,“ priblížila hovorkyňa.

Zároveň upozornila, že v tomto úseku je preto potrebné počítať s tvoriacimi sa kolónami a časovým zdržaním. A to najmä zo smeru od Malaciek. „Odporúčame využiť na vstupy do Bratislavy aj komunikácie cez mestské časti Lamač a Dúbravka,“ dodala.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #dopravné obmedzenia #diaľnica D2