Bratislavské Nové Mesto opäť otvorí svoje Letné kino na Kuchajde

Bratislavské Nové Mesto spustí od najbližšieho víkendu v poradí 11. ročník Letného kina na Kuchajde. Filmy bude mestská časť premietať každú stredu a sobotu, o výbere filmu budú opäť rozhodovať diváci hlasovaním. Dramaturgia je nastavená tak, aby si počas letných mesiacov prišli na svoje priaznivci rôznych filmových žánrov.

21.06.2021 20:18
kuchajda letné kino Foto:
debata

„Letné kino na Kuchajde sa za uplynulých desať rokov stalo mimoriadne obľúbeným miestom, kde nielen Novomešťania trávia letné večery. Svedčí o tom aj vysoká návštevnosť, pred časom si jeden z filmov prišla dokonca pozrieť rekordná návšteva zhruba 2000 ľudí,“ skonštatoval starosta Nového Mesta Rudolf Kusý. Verí, že pri ponuke filmov to nebude inak ani tento rok.

Miestom premietania je amfiteáter v priestoroch prírodného areálu pri vstupe od obchodného centra s kapacitou okolo 200 miest na sedenie. Ďalšie desiatky zvyknú film sledovať na dekách. V prípade priaznivého počasia sa bude premietať na veľkom plátne širokom šesť a vysokom štyri metre. Vstup do Letného kina na Kuchajde je bezplatný.

Samospráva ubezpečuje, že letné kino na Kuchajde sa bude počas tohtoročného leta konať v súlade s aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Návštevníci budú musieť dodržiavať všetky bezpečnostné a hygienické podmienky a riadiť sa pokynmi organizátora. Keďže nie je vylúčená ani prípadná zmena pravidiel počas leta, mestská časť odporúča sledovať návštevníkom webové stránky letného kina.

Premietať sa bude každú letnú stredu a sobotu – v júli od 21.30 h, v auguste od 21.00 h. Prvé premietanie je naplánované na sobotu (26. 6.).

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #kino #letné kino #Kuchajda