Košice zaplavili papierové papuče, nik sa k nim nehlási

Veľké množstvo imitácií blokovacích papúč sa v stredu ráno objavilo v Košiciach. Je na nich obrázok terajšieho primátora Jaroslava Polačeka (nezávislý) a veľký text „Blokované magistrátom“ a „Nefungujúce parkovanie“.

01.07.2021 06:00
papuča Foto: ,
Košice zaplavili papierové imitácie policajných papúč.
debata (23)

V dolnej časti je text „Reklamné zariadenie na vozidle poukazuje na babráctvo. Pocity zdieľajte na: 0902 731 621 alebo na Vašom Facebooku.“ Telefónne číslo patrí primátorovi.

„Začala sa antikampaň a mrzí ma, že sa obeťou stali Košičania. Od rána zvonia telefóny na magistráte. Ľudia sa zľakli, že dostali pokuty. Je smutné, že niekto svoju politickú kampaň začal takouto antikampaňou, ktorej obeťou sú len prestrašení ľudia. Našťastie, papuče sú falošné, ako aj informácie na nich uvedené. Parkovanie v Košiciach funguje a platby zaň smerujú do rozpočtu mesta,“ uviedol na margo „papúč“ primátor.

zväčšiť Košice zaplavili papierové imitácie policajných... Foto: Pravda, Jana Vargová
papuča Košice zaplavili papierové imitácie policajných papúč.

Platby za parkovanie, ktoré v meste od júla 2012 zabezpečuje spoločnosť EEI, boli hlavnou témou predvolebnej kampane Jaroslava Polačeka, ktorý v tom čase pôsobil ako aktivista s programom Fungujúce Košice. Ten ho aj dostal do kresla primátora. Od začiatku kampane tvrdil, že „zmluva s EEI je neplatná a uprednostňuje finančné záujmy súkromnej spoločnosti pred záujmami obyvateľov“. Zmluvu s EEI podľa neho krylo predchádzajúce vedenie mesta.

Mesto Košice prevzalo od 1. januára 2019 parkovací systém na základe všeobecne záväzného nariadenia, a to napriek nesúhlasu EEI ako prevádzkovateľa parkovacích miest v zóne plateného parkovania. Obe strany sa v spore obrátili na súd. V auguste 2020 košický krajský súd zrušil doterajší rozsudok okresného súdu, ktorý pôvodne rozhodol o tom, aby parkovacia firma EEI vypratala nehnuteľnosti a mestu Košice zaplatila finančnú náhradu za bezdôvodné obohatenie sa. Súd skonštatoval, že pre nesprávny procesný postup súdu prvej inštancie došlo k porušeniu práva na spravodlivý proces.

„Jediným možným prostriedkom nápravy porušených procesných práv je tak zrušenie odvolaním napadnutého doterajšieho rozsudku a vrátenie veci súdu prvej inštancie na ďalšie konanie a nové rozhodnutie, ktoré už bude zodpovedať požiadavkám spravodlivého súdneho procesu,“ uvádza sa v uznesení z 11. augusta.

Na prelome rokov 2019 a 2020 sa uskutočnilo viacero rokovaní, ktoré po prestávke spôsobenej pandémiou v prvom polroku roku 2020 zatiaľ neobnovili.

K papierovým papučiam sa zatiaľ nikto neprihlásil.

Košice Parkovanie centrum Čítajte viac Parkovanie v Košiciach bude opäť spoplatnené

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #papuče #jaroslav polaček