Pri nehode sa zranili 3 ľudia, vodič nafúkal takmer 2 promile

Opitých nezodpovedných vodičov na cestách neubúda. Za 6 mesiacov tohto roka polícia na cestách Košického kraja odhalila a eliminovala z premávky takmer 500 opitých vodičov.

21.07.2021 07:00
debata

V utorok v ranných hodinách došlo v Košiciach k vážnej dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili tri osoby. „Podľa doterajších zistení 27-ročný Košičan nezastavil na križovatke v čase, keď nefungovala svetelná signalizácia pred značkou Stoj, daj prednosť v jazde. Vodič prednou časťou narazil do ľavej prednej časti auta, ktoré viedol 63-ročný vodič z okresu Košice – okolie. Auto mladého vodiča odhodilo z cesty na chodník, cez trávnatú časť a kríky, a skončilo v ďalšom zaparkovanom vozidle," opísala nehodu hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Jana Mésárová.

Podľa predbežných lekárskych správ obaja vodiči sa zranili ťažko a jedna spolujazdkyňa utrpela ľahké zranenia. Vodiči sa bezprostredne po nehode podrobili dychovej skúške. U 27-ročného Košičana dychová skúška potvrdila prítomnosť alkoholu v dychu. „Nafúkal“ 0,89 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,85 promile.

Na vozidlách bola škoda predbežne vyčíslená na viac ako 22-tisíc eur. Košičanovi polícia na mieste zadržala vodičský preukaz. „V tejto súvislosti bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala hovorkyňa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #nehoda #alkohol za volantom #Košický kraj