Kupujúcim sa v Košiciach očkovať veľmi nechcelo

Košický aj Prešovský samosprávny kraj počas víkendu očkovali bez registrácie aj v obchodných centrách. Kým do OC Eperia v Prešove prišlo cez víkend 726 ľudí, pred košickú Optimu si našlo cestu iba 169 záujemcov.

27.07.2021 06:00
debata (71)

V oboch mestách sa podávala jednodávková vakcína Janssen.

Najviac ľudí prišlo na vakcináciu z blízkeho aj širšieho okolia do Prešova v nedeľu. Výjazdová očkovacia služba v ten deň zaočkovala rekordných 521 záujemcov. Samosprávny kraj na zvýšený dopyt zo strany obyvateľov kraja zareagoval okamžitým posilnením svojich očkovacích tímov a technického zázemia.

„Cez víkend boli v prevádzke tri krajské očkovacie centrá, a to v Prešove, Humennom a v Poprade. V tých sa prioritne otvorili posledné termíny na podanie druhej dávky vakcíny AstraZeneca. Čakatelia na preočkovanie touto vakcínou však kapacity centier naplnili len na 44 percent. Po uplynulom víkende sa kraj blíži v počte vyočkovaných vakcín proti koronavírusu k číslu 184-tisíc,“ uviedla hovorkyňa kraja Dáša Jeleňová.

Výjazdové tímy Košického samosprávneho kraja budú v najbližšom týždni očkovať na takmer 50 miestach. Okrem obcí, miest a mestských častí navštívia aj ďalšie nákupné centrum, jeden festival a neobídu ani osady s marginalizovanou rómskou komunitou.

Hovorkyňa župy Anna Terezková spresnila, že v stredu 28. júla nájdu obyvatelia krajský očkovací autobus pred Auparkom na Námestí osloboditeľov v Košiciach. „V ten deň budeme pokračovať v očkovaní aj na Luníku IX. V piatok 30. júla sa presunieme do Spišskej Novej Vsi. Vakcínu tu bude možné dostať na Radničnom námestí, kde sa v rovnakom čase koná aj festival Živé sochy. Kraj od začiatku očkovania podal viac ako 243-tisíc vakcín,“ dodala.

© Autorské práva vyhradené

71 debata chyba
Viac na túto tému: #Košický kraj #Prešovský kraj #očkovanie proti covidu