Košice podporia pyramídu aj tábory

Spolu 34 projektov uspelo v tohtoročnej grantovej výzve Fondu zdravia mesta Košice zameranej na prevenciu a podporu zdravia, resp. zdravé prostredie v školách.

18.08.2021 12:38
debata

Správna rada fondu pod vedením košickej viceprimátorky Lucie Gurbáľovej vyčlenila úspešným žiadateľom na ich projekty celkovo 45 083 eur. Do výzvy sa prihlásilo 45 projektov a sedemčlenná Správna rada z nich hlasovaním určila 34 najlepších. Tie dostanú finančnú podporu až do výšky 1 500 eur. Žiadatelia sa zároveň museli zaviazať, že minimálne 10 percent z výšky dotácie budú tvoriť aj ich vlastné finančné zdroje.

„Teší ma, že udelením grantov dokážeme zatraktívniť výchovno-vzdelávací proces v areáloch škôl. Zároveň tým vytvoríme nové možnosti na rozvíjanie voľnočasových aktivít či zlepšenie vzťahu detí k životnému prostrediu. K dispozícii budú nové vonkajšie učebne, náučné chodníky či prírodné športoviská. Veríme, že to sa priaznivo odrazí aj na ich zdraví a spokojnosti, keďže to je jedným z hlavných cieľov aktivít nášho fondu,“ uviedla Gurbáľová.

Maximálnu dotáciu vo výške 1 500 eur dostala ZŠ Kežmarská 30 na projekt „Šplhanie Kežmarčiat“ zameraný na vybudovanie pyramídy na šplh a lezenie. Rovnakú dotáciu dostalo napríklad Občianske združenie Inak obdarených na projekt Slovensko cez bariéry. Grant vo výške 1 450 eur získalo aj OZ Krajina zážitkov. Združenie pre deti od 7 do 14 rokov, ktoré inklinujú k záchranárstvu a chcú spoznať prácu horských, vodných a leteckých záchranárov, zorganizuje na troch miestach denný Tábor mladých záchranárov. Viaceré materské, základné a aj stredné školy uspeli s projektmi, kde chcú zrevitalizovať svoje átrium alebo vonkajšie priestory na to, aby v nich mohli vytvoriť mobilné učebne.

Fond zdravia mesta Košice je neziskovou právnickou osobou, ktorá združuje peňažné prostriedky určené na plnenie všeobecne prospešného účelu alebo individuálne určenej humanitnej pomoci pre jednotlivca alebo pre skupinu osôb, ktoré sa ocitli v ohrození života alebo potrebujú naliehavú pomoc pri postihnutí živelnou pohromou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #deti a mládež #fond zdravia