Na priechode zrazil ženu a ušiel, chytiť ho pomohli všímaví občania

V utorok okolo 21. hodiny došlo k vážnej dopravnej nehode pri zastávke na Južnom nábreží v Košiciach, pri ktorej sa ťažko zranila chodkyňa.

27.08.2021 10:45
nehoda, priechod, Košice Foto:
Nehoda na priechode pre chodcov.
debata (1)

Vodič smerujúci do mesta pred zastávkou autobusu vošiel na priechod v čase, keď po ňom prechádzala 18-ročná Košičanka, ktorú zrazil. Po zrážke z miesta nehody ušiel. Chodkyňa utrpela ťažké zranenia, s ktorými bola prevezená do košickej nemocnice.

Na sociálnej sieti v skupine venujúcej sa doprave v Košiciach sa objavila žiadosť, aby sa ľudia poobzerali po okolí, či niekde v ich blízkosti nie je zaparkované tmavé auto, ktoré by malo rozbitú prednú časť a podľa všetkého aj predné sklo. Status bol rýchlo poslaný vari do všetkých skupín košických sídlisk.

Polícia ihneď vyhlásila pátranie po vodičovi i vozidle a miesto udalosti dôkladne zadokumentovala aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy.

„V stredu ráno polícia prijala oznámenie od všímavého občana, že podozrivé poškodené vozidlo Škoda Octavia tmavej farby je zaparkované na jednom z košických sídlisk. Polícia vodiča stotožnila, vykonala obhliadku vozidla a zaistila stopy, ktoré budú podrobené skúmaniu. Voči vodičovi začalo trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví a neposkytnutia pomoci,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Jana Mésarová.

Bližšie okolnosti, presná príčina dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a dokazovania.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #havária #Košice #Košický kraj #priechod pre chodcov