Rožňavská cestovka na klientov nereaguje a nemá ani poistenie

Slovenská obchodná inšpekcia cestovnej kancelárii - Martin Belko - Cestovná kancelária BESA Travel zakázala predaj zájazdov.

27.08.2021 10:45
debata

„Z výsledkov vykonanej kontroly podnikateľského subjektu Martin Belko – Cestovná kancelária BESA Travel z Rožňavy, na základe predložených dokladov zo strany spotrebiteľov, a to uzatvorených zmlúv o zájazde, ako aj z ponuky zájazdov uvedenej na facebookovej a internetovej stránke cestovnej kancelárie, bolo preukázané, že cestovná kancelária uzatvára zmluvy o zájazde vo vlastnom mene bez zabezpečenia ochrany pre prípad úpadku cestovnej kancelárie,“ uvádza inšpekcia.

Kontrolovaná cestovka si nesplnila ani oznamovaciu povinnosť voči orgánu dozoru o vzniku alebo zmene zmluvy zabezpečujúcej ochranu pre prípad úpadku, keďže túto zmluvu mala uzatvorenú len do 10. januára 2021. „Cestovná kancelária do dnešného dňa žiadnym spôsobom nepreukázala splnenie povinnosti zabezpečovať ochranu pre prípad úpadku v zákonom stanovenom rozsahu,“ uvádza SOI. Z uvedených dôvodov SOI zakázala predaj zájazdov a sprostredkovanie spojených služieb cestovného ruchu, a to až do vykonania nápravy.

Webová stránka cestovnej kancelárie je však aj naďalej funkčná. Aj na nej je uverejnený certifikát s platnosťou do 10. januára 2021. Cestovku sleduje viac ako šesťtisíc ľudí na sociálnej sieti. Poslednú ponuku na zájazd do Bulharska v augustových termínoch ponúkla v posledný júlový deň. Už aj tam sa ozývajú nespokojní klienti, že kancelária nereaguje na podnety.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rožňava #úpadok #cestovná kancelária #Košický kraj