Polícia prijala pre protesty bezpečnostné opatrenia

Bratislavská polícia prijala pre avizované stredajšie protesty v hlavnom meste adekvátne opatrenia.

31.08.2021 15:40
debata (19)

Pre TASR to uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Situáciu budeme priebežne monitorovať a v prípade, ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo páchaniu inej protiprávnej činnosti, využijeme zákonné opatrenia na zjednanie nápravy,“ spresnil Szeiff.

Spolupracovať s Policajným zborom je pripravená aj Mestská polícia Bratislava, počas stredy opäť navýši počet policajtov v teréne. K dispozícii bude aj Útvar zásahovej jednotky a kynológie, ktorý plní počas protestov špeciálne funkcie.

smer, fico Čítajte viac Fico spája sily s odídencami od Kotlebu pri organizácii protestu

„Zároveň aj policajti v iných mestských častiach, ako je Staré Mesto, sú pripravení v prípade potreby pomôcť v oblastiach, kde by sa mali protesty uskutočniť,“ uviedol pre TASR vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko. Ako doplnil, zo strategických dôvodov však nie je možné bližšie špecifikovať počty a ani miesta výkonu služby mestských policajtov.

Uzavretá záhrada

Bratislavská mestská časť Staré Mesto už informovala, že v stredu uzavrie Grassalkovichovu (Prezidentskú) záhradu v centre Bratislavy. Ide o bezpečnostné opatrenie v súvislosti s očakávanými protestmi.

V Bratislave sa na Deň Ústavy SR podľa polície očakávajú viaceré verejné zhromaždenia. Podľa viacerých pozvánok zverejnených na sociálnych sieťach sa majú protestujúci koncentrovať popoludní pred Národnou radou SR a neskôr na Námestí slobody.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #protest