Druhé vydanie Turistického atlasu Slovenska pokrstili na Kráľovej holi

Najvyšší vrchol východnej časti Nízkych Tatier bol miestom, kde sa uviedol do života Turistický atlas Slovenska. Legendárny vydavateľ máp ako pokračovateľ vo výrobe a aktualizácii turistických máp bývalého Vojenského kartografického ústavu Harmanec, vydal po 16 rokoch druhé vydanie turistického veľdiela.

13.09.2021 11:08
Letecka fotografia Foto:
debata (1)

Slávnostné uvedenie atlasu do života bolo spojené so 4. ročníkom VKÚ výstupu na Kráľovu hoľu v druhý septembrový víkend.

Jedenásty september patril nielen kartografickému tímu, ktorý pracoval na aktualizácii Turistického atlasu Slovenska, ale aj leteckým pilotom, fotografom a všetkým tým, ktorí obľubujú horskú turistiku.

„VKÚ výstup na Kráľovu hoľu organizujeme v spolupráci s Klubom slovenských turistov už štvrtý rok. Tým, že rok 2021 bol pre náš vydavateľský tím jedinečný, rozhodli sme sa kartografické veľdielo, Turistický atlas Slovenska, netradičným spôsobom uviesť do života na tejto turistami obľúbenej akcii,“ priblížil vydavateľ máp a pilot Milan Paprčka. Usporiadateľ podujatia a vydavateľ turistického atlasu VKÚ Harmanec pokračuje v dlhoročnej tradícii 73 rokov tvorbou a aktualizáciou máp celého územia Slovenska.

VIDEO: Čarovné Slovensko: Pozrite si dychberúce zábery od spoločnosti CBS.
Video

„Z najvyššieho vrcholu východnej časti Nízkych Tatier je možné vidieť až šesť štátov. Je to unikátne miesto, ktoré je predurčené na špeciálne príležitosti. Výnimkou nie je ani dlhoočakávaný atlas, ktorý sme sa rozhodli uviesť do života práve na turistami obľúbenom a veľmi navštevovanom mieste, akým je Kráľova hoľa,“ povedala Andrea Farkašová, média manažérka vydavateľstva a kurátorka Slovenského múzea máp.

Trenčín z neba Čítajte viac Výnimočné letecké zábery na mesto módy. Pozrite si Trenčín z vtáčej perspektívy
1 debata chyba
Viac na túto tému: #CBS #Slovensko z neba #Turistický atlas