Pri Žiari n. Hronom napadol medveď muža, polícia o ničom nevie

V okolí obce Lutila v okrese Žiar nad Hronom prišlo k nepríjemnému stretu človeka s medveďom.

14.09.2021 15:50
debata (53)

Medvedica s mláďatami prekvapila človeka a došlo ku kontaktu. Ako hronskožiarska samospráva informuje na svojej webovej stránke, muž sa bránil a rovnako sa bránila aj medvedica, ktorá mu spôsobila odreniny. Napadnutý muž sa k incidentu odmieta vyjadriť. Polícia ani nemocnica tento útok neevidujú, keďže ho dotyčný nenahlásil.

Medveď / Fotopasca / Čítajte viac Medveď v obci Staré Hory vyvoláva paniku. Starostu mrzí, že ľudia túto šelmu démonizujú

Medvede sa pohybujú aj priamo v okresnom meste, konkrétne v poliach za nemocnicou. Ďalší medveď bol zrazený cez víkend v mestskej časti Kutinky. Na výskyt medveďa upozornila aj neďaleká obec Ladomerská Vieska a Lovčica – Trubín.

Na medvede v meste v lokalite za nemocnicou upozornila aj polícia. „Hliadky lokalitu monitorujú, o prípade bol okamžite vyrozumený aj odborný pracovník, špecialista na medveďa hnedého. Občanov žiadame, aby sa v uvedenej lokalite z bezpečnostných dôvodov nepohybovali. V prípade, ak zviera spozorujete, okamžite volajte na linku 158,“ uvádza banskobystrická krajská polícia na svojom facobookovom profile.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď #Žiar nad Hronom