Primátor Bratislavy Vallo získal svetovú cenu pre starostu budúcnosti

Medzinárodná organizácia The City Mayors Foundation, ktorá každé dva roky udeľuje cenu pre najlepších starostov sveta, ocenila aj primátora Bratislavy Matúša Valla. Získal cenu pre starostu budúcnosti (World Mayor Future Award). TASR o tom informovalo oddelenie komunikácie a marketingu Kancelárie primátora hlavného mesta.

14.09.2021 17:09
Matúš Vallo Foto:
Primátor Bratislavy Matúš Vallo.
debata (50)

Členovia poroty ocenili Valla za „projekty (určené) na premenu hlavného mesta Slovenska na zelené mesto ohľaduplné k životnému prostrediu“, uviedla organizácia v tlačovej správe.

„Ešte predtým, ako bol Matús Vallo v roku 2018 zvolený za primátora Bratislavy, spolu so 76 odborníkmi na urbanizmus a rozvoj začal pracovať na pláne pre Bratislavu. Cieľom Plánu Bratislava, ktorý bol verejnosti predstavený počas volebnej kampane v roku 2018, je poskytnúť vysokokvalitné verejné priestranstvá, udržateľné formy dopravy s dôrazom na verejnú dopravu a cyklistiku, ako aj zabezpečenie cenovo dostupného nájomného bývania,“ povedal jeden z členov nadácie Tann vom Hove.

Vallo sa dostal aj do užšieho 32-členného výberu poroty na udelenie ceny najlepší starosta sveta. V tejto kategórii napokon bodovali starostovia holandského mesta Rotterdam a francúzskeho mesta Grigny. Primátor Rotterdamu Ahmed Aboutaleb získal ocenenie za svoj záväzok zaobchádzať so všetkými občanmi mesta bez ohľadu na ich pôvod a etnicitu. Starostu Grigny Philippa Ria ocenila organizácia The City Mayors Foundation za jeho „pozitívny a pragmatický“ prístup v boji proti chudobe.

Nadácia The City Mayors Foundation bola založená v roku 2003 ako filantropická organizácia na podporu excelentnosti v miestnej samospráve. Ceny pre najlepších starostov sveta udeľujú od roku 2004.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #matúš vallo