Cez víkend bude v Košiciach CykloDobro

Občianske združenie Okolo a Cyklokoalícia Košice budú cez víkend už po tretí raz skladať a opravovať bicykle z nepotrebných cyklodielov.

01.10.2021 18:10
debata

V priestoroch kultúrno-komunitného centra Výmenník Važecká si skupina cyklonadšencov dala za cieľ poskladať čo najviac bicyklov pre ľudí zo sociálne slabších pomerov.

Prvé CykloDobro bolo v roku 2019. Organizátori zaň získali cenu Európsky týždeň mobility Slovensko v kategórii „Originálna aktivita“. Odvtedy poskladali približne 30 bicyklov, ktoré darovali pre ETP Slovensko a neziskovú organizáciu Oáza – nádej pre nový život.

„V pivniciach a garážach často odkladáme staré bicykle v rôznom štádiu rozkladu a poškodenia. Nechýba veľa a bicykel môže znova fungovať. Preto sme vyzvali všetky cykloshopy a cyklodielne, aby nám pomohli dať dokopy čo najviac pojazdných bicyklov. Bicykle potom darujeme tým, ktorí ich najviac potrebujú,“ vysvetlil Adrián Chreň z Cyklokoalície Košice.

O akciu majú ľudia záujem, keďže sa zapájali do zbierky bicyklov a náhradných dielov počas uplynulého týždňa. Prevádzka, ktorá poskladá najviac bicyklov, získa titul Cyklodobroš roka a odnesie si putovnú trofej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #bicykel #Košice #Košický kraj