V bratislavskej Železnej studničke je veľa chátrajúcich stavieb, viaceré patria štátu

Na Železnej studničke v Bratislave sa nachádza viacero chátrajúcich stavieb vo vlastníctve štátu, ktoré lesopark špatia a predstavujú potenciálne riziko.

30.09.2021 13:37
Železná studnička / Snežienka / Foto:
Odstraňovanie skeletu bývalej výletnej reštaurácie Snežienka v rekreačnej lokalite na Železnej studničke v bratislavskom Novom Meste 24. septembra 2021
debata (1)

Mestské lesy v Bratislave pri väčšine objektov preto iniciovali rokovania na ich získanie do správy a následnú asanáciu. Mestská organizácia o tom informuje na sociálnej sieti.

„Predstavujú potenciálne riziko v podobe viladomov či hotelov, ktoré by však hlbšie v lese spôsobovali problémy najmä v podobe áut. Pri väčšine objektov sme preto už iniciovali rokovania s cieľom získať ich do správy s cieľom asanácie,“ približujú mestské lesy.

Jednou z takto chátrajúcich budov bola aj ruina bývalého rekreačného strediska Verona, ktorá v stredu vyhorela. Roky opustená budova bola v správe Ministerstva vnútra. „Na najbližšom rokovaní preto požiadame o odstránenie zvyškov ruín a "sprírodnenie“ tohto pozemku bez ďalšej výstavby,"“ podotkla mestská organizácia.

Požiar opustenej budovy bol nahlásený krátko po 7.00 h ráno. Prieskumom hasiči zistili, že išlo o požiar v poslednom štádiu horenia.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Železná studnička