V centre Bratislavy sa strieľalo, muž sa polícii schoval pod auto

V centre Bratislavy na Obchodnej ulici sa v sobotu ráno strieľalo. Polícii incident nahlásili krátko pred 8.00 h.

06.11.2021 11:07 , aktualizované: 08.11.2021 12:03
debata (2)

Hliadka po príchode na miesto činu podozrivého zadržala, k zraneniu osôb v tejto súvislosti nedošlo, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

„Dnes krátko pred 8.00 h sme na linke 158 prijali oznámenie o údajnej streľbe na Obchodnej ulici. V zmysle oznámenia mal po skupinke mužov z plynovej pištole vystreliť iný muž. Hliadka bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky sa bezodkladne presunula na miesto oznámenia, pričom následným prepátravaním spozorovala osobu zodpovedajúcu opisu, ktorá sa schovávala pod autom v jednom z dvorov na Obchodnej ulici,“ uviedol hovorca.

Dodal, že 30-ročný Bratislavčan pred hliadkou zahodil aj kapsičku, v ktorej sa nachádzalo vrecúško s neznámou kryštalickou látkou. Výsledky skúmania v Kriminalistickom a expertíznom ústave Policajného zboru ukázali, že zaistené množstvo kryštalickej látky zodpovedá celkovo 558 dávkam metamfetamínu.

Policajti muža obmedzili na osobnej slobode a zaistili aj plynovú pištoľ, ktorú mal pri sebe. Následne ho eskortovali na policajné oddelenie. „Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený po predchádzajúcej slovnej výmene s iným mužom vytiahnuť plynovú strelnú zbraň a dvakrát po ňom vystreliť,“ uviedol Szeiff.

Mužovi v prípade preukázania viny hrozí až desaťročný trest. Polícia 30-ročného Tomáša Š. obvinila z trestného činu výtržníctva spáchaného závažnejším spôsobom konania, ako aj zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

polícia, obchodná ulica Čítajte viac Policajti minulý rok na Obchodnej strieľali oprávnene, sťažnosti zamietli
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #streľba #Obchodná ulica