V Bratislave vysadili cez víkend 10-tisíc sadeníc stromov

Viac ako 200 dobrovoľníkov zasadilo v Bratislave počas uplynulého víkendu (6. - 7. 11.) takmer 3000 a profesionáli ďalších 7000 sadeníc. Informoval o tom na sociálnej sieti primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

08.11.2021 23:28
sadenie stromov bratislava Foto: ,
Účastníci podujatia ktoré je zamerané na sadenie stromov v bratislavskom Horskom parku 6. novembra 2021.
debata (5)

Hlavné mesto organizovalo cez víkend podujatie „10 000 stromov: Zásadný víkend“. Hlavná časť programu sa konala v Horskom parku. Pre záujemcov boli v sobotu pripravené aj prednášky o výsadbe stromov, spojené s vysádzaním vzrastlých stromov, na Rustaveliho v Rači a pri Chorvátskom ramene v Petržalke.

Magistrát ešte koncom septembra avizoval, že chce počas jesene vysadiť vyše 800 stromov po celom meste, 10 000 sadeníc v Horskom parku a k tomu aj viac ako 4600 kríkov. Vo veľkom chce sadiť aj v areáloch škôlok a škôl. Stromy sú podľa magistrátu v meste nesmierne dôležité, pretože prinášajú lokálne ochladzovanie, zbavujú mesto zlých nádychov, sú domovom biologickej rozmanitosti a vďaka stromom sú ulice aj tichšie.

Bratislava chce do roku 2022 vysadiť minimálne 10 000 drevín. Na dosiahnutie tohto cieľa spustila samospráva minulý rok iniciatívu, kde hľadá partnerov z firiem, inštitúcií, organizácií a komunít. Rovnako do nej pozýva Bratislavčanov. Verejnosť môže iniciatívu podporiť darom na výsadbu dreviny alebo sa môže zapojiť priamo do sadenia.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #sadenie stromov #matúš vallo