Vo Vranove debatujú o MHD zadarmo

Poslanci mesta Vranov nad Topľou na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva zvažovali možnosť, aby hromadná doprava v meste bola zadarmo.

10.11.2021 05:50
MHD, Vranov nad Topľou Foto:
Mestská hromadná doprava vo Vranove nad Topľou.
debata (2)

Do prvého čítania dostali návrh zvýšiť dotáciu na MHD o 27-tisíc eur. Dopravu v meste zabezpečuje SAD Humenné.

„O navýšení transferu pre verejnú dopravu tak, aby bola pre každého občana mesta Vranov nad Topľou bezplatná, s poskytovateľom tejto služby rokujeme už dlhšie. Viedol nás k tomu neúmerný nárast počtu áut v meste, čoho dôsledkom je znečistené ovzdušie, hluk, prach, prehustená premávka a križovatky, ktoré sú najmä v ranných hodinách preplnené. Zavedením takejto bezplatnej dopravy chceme občanov vrátiť späť do takzvanej mestskej verejnej dopravy, naučiť ich prirodzene využívať túto formu cestovania a takto eliminovať už spomínané záťaže,“ povedal primátor mesta Ján Ragan.

V diskusii primátor ešte podotkol, že podľa jeho názoru podporiť hromadnú dopravu nie je zlé. „Kopa detí chodí autobusom do škôl. Toto by pomohlo aj mladým rodinám,“ myslí si Ragan.

Poslanci Eva Lenková či Igor Pribula (obaja Spolu) sa k návrhu vyjadrili nesúhlasne. Poslankyňa sa pýtala, aký bude mať z toho mesto prínos a poslanec ho považuje za nesystémový, ba priam predvolebný.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vranov nad Topľou #Prešovský kraj #MHD zadarmo