Župy zintenzívňujú očkovanie v Košickom aj Prešovskom kraji

V Košickom kraji bude od pondelka bordový iba okres Rožňava, v Prešovskom okresy Prešov a Sabinov. Všetkým trom pomáha „žolík“ v podobe zaočkovanosti ľudí nad 50 rokov. Župy, mestské a miestne samosprávy aj preto zintenzívňujú očkovanie.

11.11.2021 13:56
očkovanie, Košice Foto: ,
Takto sa čakalo na očkovanie v Košiciach
debata

Košický samosprávny kraj (KSK) posilní najmä výjazdové očkovanie. Zdravotníci vyrazia podať prvú, druhú aj tretiu dávku vakcíny obyvateľom priamo v ich obci či meste. Po vakcínu si cez víkend môžu prísť záujemcovia z Prešovského kraja aj do troch nákupných stredísk a do dvoch veľkokapacitných centier.

Očkovací autobus KSK bude počas tohto týždňa pristavený v mestách Rožňava, Trebišov, Dobšiná, Kráľovský Chlmec, Čierna nad Tisou, Veľké Kapušany či Michalovce. Okrem toho ho obyvatelia nájdu od utorka do piatka vždy popoludní od 15. do 18. v Košiciach pri OC Galéria, pri Dolnej bráne na Hlavnej ulici, pri stredisku Tip Top, na Alžbetinej ulici a v sobotu dopoludnia bude k dispozícii aj pri OD Mier. „Očkovanie prostredníctvom mobilnej očkovacej služby bude taktiež prebiehať v obciach, ktoré župe nahlásili záujem. Zdravotníci podajú vakcíny napríklad v Prakovciach, Nálepkove, Jaklovciach, Kluknave či Rozhanovciach a ďalších. Krajské očkovacie tímy opäť vyrazia zaočkovať klientov a zamestnancov zariadení sociálnych služieb, ako aj stredoškolákov a ich učiteľov,“ hovorí košický župan Rastislav Trnka.

Okrem možnosti dať sa zaočkovať proti ochoreniu Covid-19 budú napríklad v Košiciach vždy k dispozícii aj odborníci, ktorí odpovedia na všetky otázky verejnosti. Takisto bude všade možné aj diskutovať s epidemiológmi o očkovaní, imunite a prevencii pred ochorením.

„Aktuálne vychádzame v ústrety samosprávam v regióne pod Tatrami, kde je potrebné zvýšiť zaočkovanosť, a urobíme maximum, aby sme pomohli. V Poprade budeme očkovať jednak v obchodnom centre, kde ľudia dostanú jednodávkový Janssen, ale aj vo veľkokapacitnom očkovacom centre, kde očkujeme všetky skupiny ľudí. Pozývame však na očkovanie aj do nášho centra v Prešove, ktoré zatiaľ nemá naplnenú kapacitu, ale je pripravené odbremeniť hlavne krajskú nemocnicu,“ vyzval predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.

Veľkokapacitné očkovacie centrum v Poprade otvorí krajská samospráva po dlhšej dobe najbližšiu sobotu, a to už na novej adrese, v SPŠ technickej a dizajnu na Mnoheľovej ulici. Vtedy otvoria aj Veľkokapacitné očkovacie centrum v SOŠ technickej na Volgogradskej ulici v Prešove. Očkovacie tímy prešovskej župy budú v sobotu prítomné aj v Humennom, konkrétne v obchodnom centre na Štefánikovej ulici. V nedeľu bude prebiehať očkovanie v OC Eperia v Prešove a OC Max v Poprade.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košický kraj #Prešovský kraj #očkovanie proti koronavírusu