Bežkyňa sa útoku muža v B. Bystrici ubránila krikom

Bežkyňu v Banskej Bystrici v časti Majer napadol v nedeľu medzi 17.00 a 18.00 h neznámy muž. Informovala o tom banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

22.11.2021 17:07
debata (6)

„K žene, ktorá bežala po hrádzi rieky Hron, náhle pristúpil zozadu neznámy muž, chytil ju okolo krku a strčil smerom dopredu. Spolu spadli na zem, kde ju mal útočník priľahnúť a obchytkávať na citlivých miestach. Žena sa bránila a kričala o pomoc, v dôsledku čoho muž ušiel,“ uvádza polícia.

Podľa popisu má byť útočníkom muž štíhlej postavy vysoký približne 175 centimetrov vo veku 17 až 25 rokov. Mal tmavé oblečenie a na hlave kapucňu.

Polícia sa obracia na občanov, ktorí sa v tom čase pohybovali na tomto mieste, aby v prípade, že videli podozrivé osoby, prípadne majú akékoľvek informácie o útočníkovi, zatelefonovali na číslo 158. „Vyzývame občanov a bežcov, ktorí sa svojej športovej aktivite venujú naďalej i napriek zhoršujúcim sa poveternostným podmienkam, aby sa vyhýbali neosvetleným a odľahlým miestam. Platí to pre mužov, ale najmä pre ženy,“ vyzvala polícia.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #polícia #Banská Bystrica