Deti z košických detských domovov snívajú o darčekoch

Projekt Vianočné prianie sa už druhý rok po sebe snaží vytvoriť radostné Vianoce všetkým zverencom v košických detských domovoch.

07.12.2021 08:00
vianočné prianie, webová stránka
Webová stránka Vianočné prianie
debata

Prostredníctvom portálu vianocnepriani­e.sk môže každý, kto chce, vyčariť úsmev na tvári malým aj veľkým, ktorí si pod stromčekom rozbalia svoj vysnívaný darček.

Projekt vznikol spojením síl troch kamarátok, ktoré vyznávajú rovnaké hodnoty. Organizátorky charitatívneho podujatia totiž veria v zázraky, a preto sa aj tento rok snažia naplniť srdcia radosťou tým, ktorí vianočné sviatky nestrávia v kruhu rodiny.

„Vianočné prianie v roku 2020 splnilo sny 215 deťom z centier pre deti a rodiny v Košiciach. Naši úžasní darcovia obdarovali viac ako 160 detí. Zvyšným sme vďaka vyzbieraným peniazom, mohli takisto nakúpiť darčeky. Ani jedno dieťa neostalo bez vytúženého vianočného darčeka,” povedala autorka myšlienky Zuzana Slivenská.

Na internetovom portáli je zoznam krstných mien všetkých detí, ich vek, a hlavne darček, po ktorom túžia. Rezervácia jednotlivých darčekov pre deti bude ukončená 10. decembra. Darček je potrebné zabaliť, označiť číslom želania a odniesť na zberné miesto, ktoré je v košickom hoteli Centrum. Po darčeky prídu po dohode organizátorky aj osobne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Košický kraj #vianočný darček #charitatívna akcia