Mladí Bardejovčania organizujú kampaň na očkovanie

Mestský mládežnícky parlament, Mladý Bardejov, zorganizoval lokálnu očkovaciu kampaň, ktorá má za úlohu zvýšiť zaočkovanosť v okrese Bardejov.

28.11.2021 11:10
Bradejov, kampaň Foto:
Stredoškoláci vyšli do ulíc Bardejova s kampaňou za očkovanie.
debata (6)

Súčasťou kampane sú videá, plagáty a výzvy v obecných rozhlasoch a aj na stredných školách. Kampaň podporil aj Prešovský samosprávny kraj vyslaním mobilnej očkovacej jednotky, ktorá očkovala v piatok a sobotu v bardejovskom obchodnom centre.

Nenechajte si vziať tie najvzácnejšie chvíle s tými najbližšími – to je hlavné heslo kampane, ku ktorému vytvoril mládežnícky parlament aj reklamné video zobrazujúce tie najkrajšie chvíle rodiny pri štedrej večeri. Ďalšie heslá ako „Už prestávame vládať a nevieme sa ubrániť slzám“ sú z Listu zdravotníkov verejnosti a je na nich postavená plagátová časť kampane.

Stredoškoláci vyšli do ulíc Bardejova s... Foto: Martina Voľanská, Mládežnícky parlament, Mladý Bardejov
Bardejov, mladí, kampaň, očkovanie Stredoškoláci vyšli do ulíc Bardejova s kampaňou za očkovanie.

Kampaň sa rozhodol podporiť aj Prešovský samosprávny kraj, ktorý zriadil v obchodnom centre Hypka mobilné očkovacie miesto. Očkovanie prebieha v čase od 10. do 17. hodiny jednodávkovou vakcínou Janssen. Miestni podnikatelia zabezpečili bezplatnú prepravu taxíkom dôchodcom z okolitých obcí, ktorí si ju mali možnosť objednať.

Špeciálnu kampaň pripravili pre stredné školy, kde očkovanie predstavuje pre mladých okrem možnosti neobmedzene cestovať aj možnosť „neobmedzene žúrovať“. Vyššia zaočkovanosť a tým aj prechod do nižšieho stupňa Covid automatu znamená aj uvoľnenie opatrení.

Aj keď celú kampaň zorganizovali iba 16-roční stredoškoláci, nevyhli sa vlne nenávisti v komentároch na internete. Ale keďže ide o aktivitu, ktorá môže zachrániť ľudské životy obyvateľov okresu Bardejov, tieto názory ich neodradili od organizácie očkovania.

Mládežnícky parlament Mladý Bardejov vznikol v roku 2017 ako poradný orgán mesta a zároveň ako prostriedok mladých, aby sa aktívne zapájali do diania v meste. Organizuje rôzne medzinárodné programy, dobrovoľnícke aktivity a politické diskusie. Ako jediný na Slovensku má svojich členov vo všetkých komisiách mestského zastupiteľstva, kde obhajuje záujmy mladých ľudí v Bardejove. Vlani otvoril aj svoju kanceláriu, ktorá slúži ako zázemie pre mladých pri tvorbe aktivít. Vďaka parlamentu vzniklo niekoľko desiatok projektov, ktoré si našli pozitívnu odozvu aj u verejnosti.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #kampaň #Bardejov #Prešovský kraj #očkovanie proti koronavírusu #mládežnícky parlament