Krompašská nemocnica má novú kyslíkovú stanicu

Po začatí tretej vlny pandémie vzrástla spotreba medicinálneho kyslíka v krompašskej nemocnici 7-násobne. Kyslík sa dovážal v bombách dva- až trikrát týždenne podľa potreby.

09.12.2021 07:15
Krompašská nemocnica má novú kyslíkovú stanicu Foto:
Krompašská nemocnica má novú kyslíkovú stanicu.
debata

Tento problém v týchto dňoch vyriešila výstavba novej kyslíkovej stanice. Inštalovali ju v rekordnom čase a zásobovať kyslíkom bude najmä pacientov s covidom. Spustiť by ju mali v piatok.

Väčšina zdravotníckych zariadení musela kvôli výrazne vyššej spotrebe kyslíka renovovať a rozširovať svoje kyslíkové kapacity a rozvody kyslíka. Nemocnica AGEL Krompachy sa môže pochváliť, že zásobovanie kyslíkovými bombami už o pár dní prevezme nová moderná stanica.

Počas troch týždňov sa realizovali stavebné práce aj samotná inštalácia kyslíkovej stanice. Tá má objem 6 kubických metrov kyslíka. „V krompašskej nemocnici doteraz chýbala takáto stanica, rozvody kyslíka boli pripojené na centrálu, ktorá bola závislá od kyslíkových bômb. Súčasné riešenie zvyšuje kapacitu kyslíka v nemocnici, ktorý je nevyhnutný pri liečbe pacientov s koronavírusom a zároveň výrazne znižuje rozsah fyzicky náročnej práce pri používaní kyslíkových bômb“, uviedol Daniel Richnavský, správca nemocnice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nemocnica #Košický kraj #Krompachy #kyslíková stanica