Lyžovačku na Donovaloch odštartovali ideálnym počasím

Dostatok kvalitného snehu a uvoľnenie opatrení umožnili spustiť prvú tohtoročnú lyžovačku aj na Donovaloch. Tamojšie podmienky si ľudia pochvaľovali.

13.12.2021 12:15
Donovaly, lyžovačka Foto: ,
Sezónu na Donovaloch odštartovali v časti Záhradište.
debata (11)

VIDEO: Takto sa lyžuje na Donovaloch.

Video

Vlekár Lukáš tvrdí, že sezóna sa na Donovaloch začala dobre. Prví lyžiari sa tam objavili už v piatok, no v sobotu ich pribudlo ešte viac.

„Máme veľa prírodného snehu, návštevnosť je celkom slušná. Ráno sme tu mali veľa lyžiarov, no poobede ich už bolo trochu menej. Potrebujú si vydýchnuť – je dobre začínať pozvoľna,“ hovorí. Objasnil, že zatiaľ je v prevádzke len zjazdovka v časti Záhradište, no okolo Vianoc spustia aj Novú hoľu.

Sezónu na Donovaloch odštartovali v časti...
Bratislavčanka Mária si lyžovačku užívala s...
+7Sezónu na Donovaloch odštartovali v časti...

„Momentálne sa tam fúka, teda zasnežuje delami,“ podotkol s úsmevom vlekár. Dodal, že covidové pasy kontrolujú v pokladni a občerstvenie funguje v rámci okienkového predaja. Na svahu sme stretli ľudí z rôznych kútov Slovenska. „Prišli sme sem, s rodinou, z Bratislavy. S Donovalmi máme veľmi dobré skúsenosti. Prvá tohtoročná lyžovačka je úplne super, lebo vyšlo parádne počasie,“ povedala Mária.

Paľo so synom Martinkom prišli z Bardejova. Foto: Eva Štenclová, Pravda
Donovaly, lyžovačka Paľo so synom Martinkom prišli z Bardejova.

Súhlasí aj Paľo z Bardejova, ktorý si sneh užíval so sedemročným synom Martinkom. „Je to tu úžasné. Všetko v rámci noriem a súčasných protipandemických opatrení, ale stálo to za to. Počasie nám veľmi prialo, aj keď ráno bola trošku hmla. Syn to zvládal na jednotku. Som rád, že sme prišli, bolo naozaj skvele,“ uzavrel.

Pani Gabika prišla z neďalekého Lieskovca. „Je to dedinka pri Zvolene. Prišli sme sa sánkovať a vnučka lyžovať. Je tu krásne, slniečko svieti a deti z toho majú veľkú radosť,“ pozrela spokojne na vnúčika. Doplnila, že určite sa tam opäť vrátia.

Vlekár Lukáš. Foto: Eva Štenclová, Pravda
Donovaly, lyžovačka Vlekár Lukáš.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #lyžovačka #Banskobystrický kraj #Donovaly