Najlepšia a najhoršia nemocnica je v Košiciach

V kategórii všeobecných nemocníc po tretí raz obhájila prvenstvo Nemocnica Agel v Košiciach-Šaci. Oproti tomu na poslednom mieste v kategórii štátnych univerzitných a fakultných nemocníc bola vyhodnotená Univerzitná nemocnica L. Pasteura v Košiciach (UNLP).

18.12.2021 18:16
debata (4)

Tá neobhájila ani predposlednú priečku z minulého roka.

Ocenenie podľa riaditeľa šačianskej nemocnice Pavla Rusnáka vyjadruje spokojnosť pacientov v čase, keď slovenské zdravotníctvo zažíva historicky najnáročnejšie obdobie. „Pre vedenie nemocnice a jej zamestnancov je obrovským zadosťučinením a tou najkrajšou motiváciou. Zásluhy za získanie ocenenia v tejto neľahkej dobe rozhodne nepatria iba vedeniu nemocnice, ale predovšetkým celému kolektívu zamestnancov. Titul Nemocnica roka nás zaväzuje k tomu, aby sme naďalej napĺňali naše poslania. Smerovať k tomu budú určite aj všetky naše iniciatívy v budúcnosti,“ povedal riaditeľ.

„Umiestnenie UNLP v rebríčku INEKO nás veľmi mrzí. Najmä preto, že naša nemocnica patrí za uplynulých 20 mesiacov medzi najvyťaženejšie v krajine a naši zdravotníci, či už v covidových, alebo na necovidových pracoviskách, podávajú maximálne výkony,“ uvádza v stanovisku nemocnice Monika Krišková, hovorkyňa UNLP a dodáva, že umiestnenie je pre nemocnicu v procese ozdravovania a modernizácie veľkou výzvou. „Spravíme všetko pre to, aby sme sa budúci rok odrazili z nelichotivého umiestnenia. Prioritou budú tie oblasti, kde má UNLP podľa rebríčka najväčšie rezervy: hospodárenie a spokojnosť pacientov s kvalitou služieb.“

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #INEKO #Košický kraj #Agel #Šaca #nemocnica roka #UNLP