Zlomený konár na bratislavskej Kolibe usmrtil chlapca

Na bratislavskej Kolibe došlo v nedeľu k pádu konára zo stromu na maloletého chlapca. Ten zraneniam podľahol, potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

19.12.2021 13:12 , aktualizované: 16:06
Konár / Koliba / Foto: ,
debata (68)

„Podľa doterajších informácií Na ceste na Kamzík došlo k ulomeniu a následnému pádu konára zo stromu na maloletého chlapca. Ten zraneniam spôsobeným pádom konára podľahol,“ spresnil Szeiff.

Na mieste zasahovali aj záchranári. „Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov na pomoc zranenému dieťaťu. Žiaľ, napriek ich maximálnemu úsiliu sa ho nepodarilo zachrániť. Viac informácií vzhľadom na citlivosť prípadu nemôžem poskytnúť,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III.

Starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý na sociálnej sieti uviedol, že situáciu preveruje aj mestská časť, keďže k tejto tragédii došlo v jej katastri.

Obyvateľov i návštevníkov Bratislavy vyzval, aby si aktuálne dávali pozor na silný vietor, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť až 85 kilometrov za hodinu. „Je lepšie zostať doma, no keď už sa vyberiete na prechádzku, určite sa vyhnite miestam so stromami. Buďte opatrní,“ uviedol starosta.

Okolnosťami nedeľnej tragédie na bratislavskej Kolibe sa zaoberá mesto Bratislava i mestská časť Nové Mesto. „Miesto nešťastia preverujeme a zaistíme všetky potrebné kroky pre udržanie bezpečnosti,“ uviedla hovorkyňa bratislavskej samosprávy Katarína Rajčanová. Hlavné mesto zároveň vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine zosnulého chlapca.

Magistrát deklaruje, že pracovníci Mestských lesov v Bratislave stav stromov v bratislavskom lesoparku, najmä v okolí siete turistických chodníkov, pravidelne kontrolujú a vykonávajú prierez suchých konárov či celých stromov.

„Na nedeľu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav pre okres Bratislava v ranných hodinách prvý stupeň výstrahy pred vetrom. Signalizačný systém mestských lesov pravidelne a automaticky zdôrazňuje možné nebezpečenstvo až pri vydaní druhého stupňa výstrahy,“ podotkla Rajčanová.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Koliba