Návštevný domček potešil klientov Náruče

Zariadenie pre seniorov Náruč v Prešove zriadilo pre svojich klientov návštevný domček. Tí sa teraz môžu bezpečne stretnúť so svojimi rodinami.

29.12.2021 00:00
klientsky domcek Foto:
Klientský domček v Prešove.
debata

Návštevný domček slúži pre klientov a ich návštevy počas súčasnej pandemickej situácie. Poskytuje súkromie na rozhovory, pričom sú zachované všetky bezpečnostné opatrenia. Do domčeka je možné vojsť dvoma vstupnými dverami, jedny sú pre klientov zariadenia, druhé pre návštevy.

Vo vnútri domčeka je presklená deliaca stena, cez ktorú môžu klienti zariadenia vďaka ozvučeniu a zabudovaným mikrofónom komunikovať so svojimi blízkymi. Ide o pohodlný spôsob, ktorý je možné využiť napríklad aj v prípade chrípkovej sezóny, pričom sa klienti zariadenia môžu bezpečne stretávať so svojimi blízkymi a ich zdravie zároveň nebude ohrozené.

Domček má laminátovú podlahu a dve okná. Nachádzajú sa v ňom dva elektrické radiátory, osvetlenie, dva stoly, štyri stoličky a nechýbajú ani doplnky ako nástenný obraz, kvety, dekorácie či poličky, ktoré z neho robia útulnejší priestor na stretnutia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #Návštevy #Prešovský kraj #zariadenie pre seniorov