Návštevnosť Trenčianskeho hradu pokorila aj tento rok stotisícovú hranicu

Napriek pandémii pokorila aj tento rok návštevnosť Trenčianskeho hradu hranicu 100-tisíc ľudí. Jubilejnou návštevníčkou hradu bola v stredu v Španielsku žijúca Trenčanka Alica s partnerom a dvomi deťmi.

29.12.2021 17:37
Trenčín / Trenčiansky hrad / Foto: ,
Pohľad na Trenčiansky hrad
debata

Ako informovala Radovana Keliarová z komunikačného oddelenia Trenčianskeho múzea v Trenčíne, cenou pre jubilejnú návštevníčku je let balónom a hradná medovina.

„Mladá rodinka zo španielskej Valencie neskrývala prekvapenie a veľkú radosť z výhry. Mesto pod hradom navštevujú približne dvakrát do roka najmä kvôli rodine žijúcej priamo v Trenčíne. Na hrade boli spolu v tomto zložení prvýkrát,“ priblížila Keliarová.

Podľa riaditeľa Trenčianskeho múzea Petra Martiniska návštevnosť Trenčianskeho hradu aj tento rok výrazne ovplyvnila pandémia nového koronavírusu a s ňou súvisiace vládne opatrenia. Napriek tomu sa vďaka mimoriadnej letnej sezóne krivka návštevnosti oproti minulému roku mierne zdvihla.

„Čísla boli vyššie než pred pandémiou. V júli a auguste prešlo bránami hradu napriek prísnym hygienickým opatreniam až 70 315 návštev­níkov, čo je takmer o 6 400 ľudí viac ako minulý rok a bezmála o 2 700 návštev­níkov viac ako v roku 2019, kedy Trenčiansky hrad zaznamenal rekordnú návštevnosť,“ uviedol Martinisko.

Ako dodal, na návštevu Trenčianskeho hradu majú záujemcovia posledné dva dni v tomto roku, od 1. januára bude hrad až do odvolania zatvorený.

Zľava riaditeľ Trenčianskeho múzea Peter... Foto: TASR, Radovan Stoklasa
Trenčín / Turizmus / Návštevník / Zľava riaditeľ Trenčianskeho múzea Peter Martinisko a stotisíca návštevníčka Trenčianskeho hradu s rodinou pózujú s cenou 29. decembra 2021 v Trenčíne
debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčiansky hrad