Za porušenie zákazu vychádzania uložili v Bratislave 13 pokút

Za porušenie zákazu vychádzania uložili policajti v Bratislave počas silvestrovskej noci 13 blokových pokút v celkovej výške 370 eur.

01.01.2022 14:37 , aktualizované: 14:49
policajti Foto:
Policajti v centre Bratislavy počas silvestrovskej noci 31. decembra 2021.
debata

TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Doplnil, že v hlavnom meste SR nezaznamenali prípady vážneho narušenia verejného poriadku ani iné mimoriadne udalosti.

Policajné hliadky na základe oznámení od občanov vyslali k 88 prípadom. „Najčastejšie sa oznámenia týkali prípadov rušenia nočného kľudu, ďalej používania pyrotechniky, občianskeho spolunažívania a pod. Na osobnej slobode bolo obmedzených celkovo päť osôb,“ spresnil hovorca.

Hliadky preverovali na základe oznámení aj tri prevádzky podnikov, ktoré mali byť otvorené a mali sa v nich nachádzať zákazníci. „Po príchode na miesto sa však ani v jednom prípade hodnovernosť týchto oznámení nepotvrdila,“ podotkol Szeiff.

16-ročný s marihuanou

Krátko pred polnocou policajtov vyslali na Pieskovú ulicu, kde mala skupina osôb poškodzovať zaparkované autá. Policajti zadržali 16-ročného mladíka. „Ten pri kontrole hliadke dobrovoľne vydal vrecko so sušenou zelenou rastlinou, o ktorej sa vyjadril, že sa jedná o marihuanu,“ do­dal.

Pár minút po polnoci zasahovala polícia na ulici Pri starej prachárni, kde mal 23-ročný muž napadnúť jedného z obyvateľov obytného domu potom, ako ho upozornil na používanie zábavnej pyrotechniky.

Petržalka / Bytovka / Panelák / Hasiči / Požiar / Čítajte viac Hasiči počas Silvestra zasahovali 126-krát, záchranári najviac za posledné roky

Policajti v nočných hodinách preverovali aj požiar karavanu na ulici Svornosti. „Okolnosti tohto požiaru, ako aj to, či k nemu došlo v súvislosti s používaním zábavnej pyrotechniky, policajti v súčasnosti vyšetrujú,“ doplnil hovorca. Začalo trestné stíhanie.

Najviac v Ružinove

Spomedzi urgentných príjmov Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetrili počas silvestrovskej noci najviac ľudí v Nemocnici Ružinov. Išlo o 53 pacientov, pričom 23 z nich priviezli vozidlá záchrannej zdravotnej služby.

Počas silvestrovského večera a noci evidovali na ružinovskom prijímacom oddelení osem opitých Slovákov. „Ale aj jedného, ktorý sa zranil pri narábaní s pyrotechnikou. Toho museli ošetrovať na očnom oddelení, tiež pre popáleniny,“ spresnili.

Bratislava, silvestrovská noc Čítajte viac ANKETA: Aký bude rok 2022? Prečítajte si, ako ho vidia známi ľudia

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda na Antolskej bol silvestrovský večer pokojný. Nemocnica informovala, že ošetrovali dvoch ľudí, ktorí si zranili po páde ruku, ďalší členok. Približne dve hodiny pred polnocou sa na urgentnom príjme ocitol muž so zranením po bitke.

Na centrálnom príjme v Nemocnici akademika Ladislava Dérera na Kramároch riešili prípad opitého poľovníka, ktorý spadol z posedu. Tiež pád z rebríka, pri ktorom muža pod vplyvom alkoholu museli hospitalizovať na traumatologickom oddelení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #zákaz vychádzania