V Turci havarovala sanitka a neskôr aj hasiči, ktorí k nehode smerovali

Pri Martine došlo v piatok k dvom dopravným nehodám, ktorých účastníkmi boli záchranné zložky. Najskôr sa v Príbovciach zrazilo vozidlo Záchrannej zdravotnej služby s iným autom, neskôr havarovali aj hasiči, ktorí smerovali k nehode sanitky.

07.01.2022 16:45
Sanitka Foto:
debata (4)

Na sociálnej sieti o tom informovala žilinská krajská polícia s tým, že hmotnú škodu z oboch nehôd predbežne vyčíslili na vyše 50-tisíc eur.

Prvá nehoda sa stala dopoludnia na ceste prvej triedy v katastri obce Príbovce v okrese Martin. Na základe doterajšieho objasňovania policajti zistili, že 43-ročný vodič viedol auto značky Volkswagen od Martina na Turčianske Teplice, keď z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel do protismeru.

Tam došlo k stretu s vozidlom Záchrannej zdravotnej služby. „Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja spolujazdci z Volkswagenu a prevážaný pacient v sanitke predbežne ľahké zranenia. Alkohol u vodičov vykonanými dychovými skúškami zistený nebol,“ priblížili policajti.

K dopravnej nehode sanitky smerovali hasiči na vozidle značky Iveco za použitia zvukových a svetelných výstražných znamení. Pri predchádzaní stojacich vozidiel v katastri obce Košťany nad Turcom vodičovi do jazdnej dráhy vošlo auto značky Škoda, ktoré v tom istom smere jazdy viedol 29-ročný vodič.

„Následne došlo k zrážke a hasičské vozidlo skončilo prevrátené mimo vozovky. Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo,“ skonštatovali policajti s tým, že alkohol u vodičov nezistili.

Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov nehody na potrebný čas uzavretá. Osobnú dopravu presmerovali po náhradných trasách. Premávku v úseku úplne obnovili o 13.30 h. Ako dodali policajti, ďalšie okolnosti a príčiny dopravných nehôd sú predmetom objasňovania.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #hasiči #dopravná nehoda #Sanitka