Vianočné stromčeky potešili zvieratá v ZOO aj po sviatkoch

Nepoužité vianočné stromčeky môžu zoologické záhrady používať ako kŕmnu zložku pre zvieratá. Najviac si na nich pochutia jelene, zubry ale aj ťavy.

22.01.2022 10:00
debata

V bratislavskej ZOO kŕmili vianočnými stromčekmi hyeny pásavé, zubry európske a jelene európske. „V tomto období máme veľa nepoužitých vianočných stromčekov, takže ich môžeme dať zvieratám na kŕmne účely,“ vysvetlila Alexandra Ritterová z komunikačného oddelenia ZOO Bratislava. Zároveň dodala, že takéto vianočné stromčeky slúžia pre zvieratá aj ako forma enrichmentu, čiže ako hračky. „Hyenám sme stromčeky obalili mäsom a rôznymi vnútornosťami. Tie sú pre nich veľkým lákadlom,“ doplnila Ritterová.

VIDEO: V ZOO Bratislava dostali nepoužité vianočné stromčeky hyeny, zubry a jelene.
Video

V košickej ZOO sa zvieratá potešili okrem vianočných stromčekov aj snehovej nádielke. Tie, ktoré sú teplomilné preto musia byť zazimované v zateplených ubikáciách či vyhrievaných priestoroch. Kopytníky si však vianočné stromčeky vychutnali na snehu. „Nepredané vianočné stromčeky slúžia pre kopytníky ako spestrenie ich kŕmnej dávky,“ vysvetlil hlavný zoológ ZOO Košice Patrik Pastorek.

VIDEO: Kopytníky si pochutnávajú na vianočných stromčekoch v ZOO Košice.
Video

Stromčeky, ktoré boli použité ako vianočné ZOO prijať nemôžu. Pri odzdobení totiž môže zostať nedopatrením na stromčeku háčik či ozdoba, ktorá by mohla zvieratám ublížiť.

ZOO lama Čítajte viac Za dverami ZOO: Lama je lepšia ako horolezci. A bitku začína pľuvancom
debata chyba
Viac na túto tému: #Zvieratá #Vianoce #vianočné stromčeky #ZOO Bratislava #ZOO Košice