V Krompachoch bola hromadná bitka

V stredu krátko pred 17. hodinou spozorovala policajná hliadka v Krompachoch hromadnú bitku. Policajti sa akurát presúvali z iného služobného zákroku.

11.02.2022 12:00
debata (10)

„Na mieste bola neprehľadná situácia, veľký krik a vzlykanie a neustále vzájomné napádanie osôb pokračovalo. Policajti okamžite informovali o udalosti operačné stredisko, aby boli na miesto vyslané ďalšie hliadky,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva v Košiciach Lenka Ivanová.

Policajti prítomných v mene zákona vyzvali, aby prestali, odhodili predmety, ktoré mali v rukách a s ktorými sa bili. Prítomní sa však naďalej vzájomne napádali a kričali po sebe. Nereagovali ani na opakované výzvy zasahujúcich policajtov a naďalej sa oháňali rôznymi predmetmi. Údery smerovali aj na životne dôležité orgány.

„Keďže na mieste vzniklo podozrenie, že môže byť vážne poškodené zdravie alebo ohrozený život niekoho z prítomných osôb alebo život a zdravie zakročujúcich policajtov, v zmysle zákona o Policajnom zbore policajt využil oprávnenie použiť varovný výstrel, ako jeden z donucovacích prostriedkov na zaistenie bezpečnosti inej alebo vlastnej osoby,“ uviedla hovorkyňa.

Následne sa väčšina útočníkov rozpŕchla. Policajti na mieste obmedzili na osobnej slobode jednu podozrivú osobu. Po vykonaní potrebných procesných úkonov bola osoba umiestnená do cely policajného zaistenia.

„Po vykonaní potrebných procesných úkonov poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Krompachoch obvinil z prečinu výtržníctva 20-ročného miestneho občana Jozefa, ktorý podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania fyzicky napadol jedného muža do oblasti oka, a po tom, čo spadol na zem, ho ešte opakovane udieral palicou a fyzicky napádal,“ popisuje situáciu hovorkyňa a dodáva, že Jozef tiež fyzicky napadol ďalšieho muža, ktorého niekoľkokrát udrel drevenou palicou po rôznych častiach tela. „Zaútočil aj na ženu, ktorá chcela muža brániť. Mužom spôsobil zranenia s doposiaľ nešpecifikovanou dobou liečenia a práceneschopnosti, žena na lekárskom ošetrení nebola.“

Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky. Zároveň bol spracovaný podnet na vzatie obvineného muža do väzby.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #bitka #Krompachy #hromadná bitka