Požiar v nemocnici na Antolskej si vyžiadal život pacienta

V Nemocnici sv. Cyrila a Metoda v bratislavskej Petržalke v noci na stredu horelo. Nemocnica eviduje úmrtie jedného pacienta, príčinu smrti určí súdny lekár.

16.03.2022 09:34 , aktualizované: 14:47
debata (8)

Informovala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Lániková, ktorá poobede dodala, že požiar spôsobil podľa predbežných odhadov škodu vo výške 150 000 až 200 000 eur.

Priblížila, že z traumatologického oddelenia, kde požiar vypukol, museli v noci evakuovať 12 pacientov. Na ďalšie oddelenia sa podľa jej slov požiar nerozšíril. „Aj vzhľadom na fakt, že požiar vypukol v nočných hodinách, celkový chod nemocnice táto udalosť výrazne neovplyvnila,“ doplnila.

Požiar vznikol približne o 00.30 h v jednej z izieb pacientov. „Ostatní pacienti z tohto oddelenia boli evakuovaní. Nikto ďalší nemusel byť ošetrený ani neutrpel žiadnu ujmu," ubezpečila hovorkyňa.

Príčinu požiaru podľa jej slov vyšetruje Hasičský a záchranný zbor. „UNB vyjadruje ľútosť nad touto udalosťou," povedala Lániková s tým, že ďalšie informácie vzhľadom na priebeh vyšetrovania v tejto chvíli nie je možné poskytnúť.

Bratislavskí policajti v stredu skoro ráno asistovali aj pri požiari obytného domu na Bernolákovej ulici, kde začalo podľa doterajších informácií horieť v priestoroch garáží. „Oba požiare sa podarilo úspešne uhasiť. Okolnosti požiarov sú aj naďalej v štádiu vyšetrovania,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #požiar #Antolská