Polícia kontrolovala v Bratislave konzumáciu alkoholu mladistvými a maloletými

Mestská a štátna polícia si počas víkendovej akcie zameranej na konzumáciu alkoholu mladistvými a maloletými posvietila na takmer 30 podnikov v rôznych častiach Bratislavy. Skontrolovali v nich okolo 600 ľudí. Výsledky by mali byť známe začiatkom budúceho týždňa. TASR o tom informoval vedúci oddelenia komunikácie bratislavskej mestskej polície Peter Borko.

20.03.2022 12:33
debata (3)

„Mladistvých a maloletých, ktorí počas večera nafúkali, sme odviezli na príslušné okresné veliteľstvá, kde si po nich prišli rodičia,“ priblížila hovorkyňa mestskej polície Barbora Krajčovičová. V prípade maloletých osôb do procesu vstupuje aj sociálna kuratela.

Akcia mala nielen kontrolný, ale aj preventívny charakter. Podľa náčelníka mestskej polície Miroslava Antala tým chcela polícia vyslať jasný signál, že nemieni tolerovať konzumáciu a ani podávanie alkoholu mladistvým a maloletým. Kontrole podrobili nielen podniky v centre mesta na území mestskej časti Staré Mesto, hliadky sa zamerali aj na Dúbravku, Petržalku, Nové Mesto a Ružinov.

„Pri predchádzajúcich kontrolách sme našli v dvoch, troch podnikoch aj desať maloletých pod vplyvom alkoholu. Počas celomestskej akcie ich bolo približne 20,“ konštatuje Krajčovičová.

Celomestská akcia bola najväčšou svojho druhu, zúčastnilo sa jej okolo 60 policajtov. Pridali sa k nim aj pracovníčky odboru sociálnych vecí a rodiny a sanitka s posádkou Hasičského a záchranného zboru. S podobnými akciami bude polícia pokračovať.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #policajná razia #konzumácia alkoholu