Mimoriadne vlaky z ukrajinského Čopu už nechodia do Košíc

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) plánuje čo najlepšie organizovať prúdy ľudí utekajúcich z Ukrajiny smerom do veľkokapacitného strediska v Michalovciach.

11.04.2022 12:45
debata

Preto od piatka pristúpila k úprave vedenia mimoriadnych vlakov. Po novom budú vlaky slúžiace na prepravu obyvateľov z Ukrajiny vypravované iba v úseku zo stanice Čop do stanice Čierna nad Tisou a späť. Z Čopu pôjde na Slovensko osobný vlak o 10.35 a rýchlik o 15.50, z Čiernej nad Tisou vypravia smerom na Ukrajinu osobný vlak o 7.00 a rýchlik o 13.14.

Pre vojnovú situáciu na Ukrajine sú i naďalej zrušené bez náhrady vlaky z Košíc do Čopu a späť, ale aj dva osobné vlaky z Čiernej nad Tisou do Čopu a späť.

Stále platí, že železnice utečencov, ktorí sa preukážu platným pasom, občianskym preukazom alebo deklaráciou, že ide o občana Ukrajiny (napríklad štatút dočasného odídenca; doklad o prekročení slovensko-ukrajinskej hranice), prepravujú zadarmo. Dôležité však je vyzdvihnúť si lístok v pokladnici, prípadne u sprevádzajúceho personálu vo vlaku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #Košický kraj #vojna na Ukrajine #zrušenie spojov