Polícia naháňala vozidlo s migrantmi, vodič nezastal ani po varovných výstreloch

Bratislavskí policajti v stredu našli v dodávke smerujúcej z Maďarska 15 migrantov. Vodiča sa podarilo zadržať a obmedziť na osobnej slobode až po naháňačke. Nezastal ani po varovných výstreloch, neskôr z vozidla vyskočil, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

13.04.2022 18:20
debata (3)

Policajné hliadky spozorovali vozidlo Citroën Jumper, ktoré malo podľa oznámenia prevážať migrantov, krátko predpoludním na diaľnici D2 v úseku asi desať kilometrov pred hraničným priechodom s Českou republikou.

„Dopravní policajti vozidlo začali prenasledovať, avšak na opakované výzvy na zastavenie vodič nereagoval a v úteku pokračoval. Vodič v jazde vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere na územie Českej republiky ohrozoval nielen svoj život a zdravie, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky,“ priblížil hovorca.

Vodič nereagoval ani na varovné výstrely. V úniku pokračoval a v bezprostrednej blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vyskočil. „Vozidlo Citroën v dôsledku tohto konania narazilo do policajného vozidla, ktoré poškodilo. Vodič sa dal na útek z miesta a smeroval do blízkeho lesa,“ uviedol Szeiff. Policajti z Malaciek muža prenasledovali aj v lese, kde sa ho podarilo zadržať a obmedziť na osobnej slobode. Migrantov odovzdali cudzineckej polícii.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #migranti #nelegálna migrácia