Autobus sa zabudol na železničnom priecestí. O život mohlo prísť 20 ľudí

V stredu krátko po 9. hodine mohlo prísť takmer k tragédii na štátnej ceste medzi obcami Veľaty a Čerhov v okrese Trebišov.

28.04.2022 22:00
autobus priecestie Foto:
debata (1)

„Vodič, 29-ročný štátny príslušník Moldavska, viedol v smere k obci Veľaty diaľkový autobus, v ktorom sa v tom čase okrem neho nachádzalo 19 osôb. Podľa doterajších zistení polície však vodič nerešpektoval výstrahu na železničnom priecestí, navyše mal dostatočný rozhľad a výhľad na prichádzajúci vlak, no aj napriek tomu vošiel s autobusom na koľajnice, na ktorom sa v čase jeho prejazdu spustili všetky závory. Autobus medzi nimi zostal zakliesnený,“ uviedla hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová.

Rušňovodičovi prichádzajúceho osobného vlaku sa vďaka použitiu rýchlobrzdy podarilo vlak zastaviť 15 metrov pred železničným priecestím. Vodič s autobusom za pomoci okoloidúceho vodiča, ktorý mu zdvihnutím závory urobil miesto, aby mohol z priecestia odísť. Bez okolkov ďalej pokračoval v jazde smerom na Trebišov. Zastavili ho však policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Michaľany.

„Vodič bol podrobený dychovej skúške, avšak prítomnosť alkoholu sa u neho nepotvrdila. Dychová skúška bola negatívna aj u rušňovodiča. K zraneniam žiadnej osoby, našťastie, nedošlo,“ doplnila hovorkyňa.

Nezodpovedného vodiča autobusu policajti obmedzili na osobnej slobode a po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Poverený príslušník Policajného zboru ho obvinil z trestného činu všeobecného ohrozenia. Podľa hovorkyne mu v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 6 mesiacov až 3 roky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #dopravná nehoda #železničné priecestie #nehoda autobusu