Jar volá bicyklistov. BAjk chce rozbicykovať Bratislavu

Zdieľané bicykle Slovnaft BAjk rozbiehajú štvrtú sezónu so sloganom "Nestoj v zápche, sadni na BAjk" a so zvýhodneným ročným programom.

03.05.2022 09:00
Slovnaft BAjk Foto:
Slovnaft BAjk
debata

Počas mája bude lístok KLASIK, ktorý platí rok, za zvýhodnenú cenu 9,90 eura. Počas dvanástich mesiacov od kúpy lístka bude polhodinová jazda zadarmo v neobmedzenom počte. Dá sa kúpiť na stránke slovnaftbajk.sk alebo cez mobilnú aplikáciu.

„Stačí, ak bicykel zadokujú do 36 minút od výberu zo stojana, a následne po opätovnom odomknutí môžu jazdiť ďalšiu pol hodinu,“ uvádza Slovnaft BAjk.

Žlté bicykle sú súčasťou verejnej dopravy v hlavnom meste a partnermi bikesharingu sú mesto Bratislava, Dopravný podnik Bratislava a spoločnosť Slovnaft. Službu spustili na jeseň v roku 2018 a bickylisti ju využili takmer 800-tisíckrát. Najdlhšia jazda bola 50 kilometrov.

„Túto sezónu chceme rozbicyklovať celé hlavné mesto. Motiváciou sadnúť na BAjk môže byť aj zvýhodnené ročné predplatné. So zlacneným lístkom vychádza mesiac jazdy na menej ako euro. Sieť 99-tich dokovacích staníc pokrýva osem mestských častí. O servis bicyklov a ich dostupnosť sa stará každý deň technický tím. Myslím, že každý, kto skúsil jazdu na BAjku potvrdí, že Bratislava je krajšia zo sedla nad dvoma kolesami,“ hovorí Anton Molnár, riaditeľ Komunikácie spoločnosti Slovnaft. Počas letnej sezóny bude v uliciach Bratislavy pripravených 600 bicyklov denne.

Slovnaft BAjk Foto: Slovnaft
Slovnaft BAjk Slovnaft BAjk

„K dispozícii sú v ôsmich mestských častiach od Rače po Draždiak či od Karlovej Vsi po Vrakuňu. Bicykel môžu používatelia vybrať z ktorejkoľvek dokovacej stanice a po absolvovaní jazdy ho odložia opäť do najbližšieho dostupného stojana. Dostupnosť bicyklov na stojanoch si dokážu skontrolovať prostredníctvom aplikácie Slovnaft BAjk alebo na webe. Dokovacie stanice chránia BAjky pred poškodením či ukradnutím, a zároveň udržiavajú poriadok vo verejnom priestore. Stojany sú upravené tak, aby bolo dokovanie ešte jednoduchšie. Bicykel stačí naviesť do koľajnice na stojane a BAjk uzamknúť zámkom,“ konkretizuje Slovnaft.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Bratislavský kraj #bikesharing #Slovnaft Bajk